Izvor: Blic, 07.Avg.2019, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"AMERIKA NIKAD VIŠE NEĆE BITI BROJ JEDAN" Kakve su posledice novog "valutnog rata" za Srbiju i Evropu

Trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država ne jenjava, a od ponedeljka je prešao u novu fazu koju neki stručnjaci nazivaju i "valutni rat". Naime, kineska centralna banka devalvirala je juan tako da je kurs kineske valute posle više od jedne decenije probio ključni nivo od sedam juana za jedan dolar, a američko ministarstvo finansija označilo je zbog toga Kinu kao valutnog manipulatora, prvi put od 1994. godine. Ova najnovija dešavanja u trgovinskom konfliktu između dve zemlje izazvala su burne reakcije i na globalnim finansijskim tržištima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POČEO VALUTNI RAT, KINA ZADALA PRVI UDARAC: Amerika više NIKADA neće biti BROJ JEDAN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2019

Trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država ne jenjava, a od ponedeljka je prešao u novu fazu koju neki stručnjaci nazivaju i "valutni rat"...Naime, kineska centralna banka devalvirala je juan tako da je kurs kineske valute posle više od jedne decenije probio ključni nivo od sedam...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.