Izvor: Blic, 26.Jan.2021, 17:57

28 TRILIONA TONA leda istopilo se za dve decenije: Evo šta nas čeka ako se ovaj trend nastavi

Rekordnih 28 triliona tona leda nestalo je sa lica Zemlje između 1994 i 2017. godine, otkrili su istraživači Univerziteta u Lidsu u okviru globalnog istraživanja pomoću podataka prikupljenih sa satelita koji kruže oko naše planete.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NE SLUTI NA DOBRO: Istopilo se 28 triliona tona leda za dve decenije, prognoze su crne ako se nastavi ovim tempom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Led nestaje, a more ili tlo izloženo ispod njega upijaju sve više toplote, povećavajući tako zagrevanje planete...Rekordnih 28 triliona tona leda nestalo je sa lica Zemlje između 1994 i 2017. godine, otkrili su istraživači Univerziteta u Lidsu u okviru globalnog istraživanja pomoću podataka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.