17 sati i 20 minuta: Iz Australije prvi put i bez sletanja

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

17 sati i 20 minuta: Iz Australije prvi put i bez sletanja

Australijska vazduhoplovna kompanija Kvantas (Qantas) u svojoj ponudi ima neke od najdužih letova na svetu. Njeni avioni svakako moraju da prevale veliku udaljenost da bi iz Australije doleteli na evropski ili američki kontinent.

Iz sedišta kompanije su sada najavili da će od marta 2018. godine početi da lete iz Perta za London - bez sletanja. Taj let će trajati 17 sati i 20 minuta i ne samo da će biti najduži let te kompanije, već i prvi redovni neprekidni let između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope i Australije.

Kvantas će na toj relaciji leteti svojim prvim boingom 787-9 drimlajner, koji u kompaniju stiže krajem ove godine, a koji je već dobio ime "Velika južna zemlja" (Great Southern Land).

Do kraja sledeće godine australijska vazduhoplovna kompanija bi trebalo da dobije još sedam takvih aviona, koji bi s vremenom trebalo u potpunosti da zamene flotu starijih Boingovih modela 747-400.

Iako je Kvantasov let prilično dug, nije i najduži let na svetu. Tu titulu trenutno ima let kompanije Katar ervejz (Qatar Aiways) koji boingom 777-200 leti iz Oklanda na Novom Zelandu, a sleće u Dohi, što je ruta za koju je potrebno 18 sati i 10 minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz Australije prvi put i bez sletanja, 17 sati i 20 minuta

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2017

Australijska vazduhoplovna kompanija Kvantas (Qantas) je u svojoj ponudi ima neke od najdužih letova na svijetu. Njeni avioni svakako moraju da prevale veliku udaljenost da bi iz Australije doletjeli na evropski ili američki kontinent...Iz sjedišta kompanije su sada najavili da će od marta 2018....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.