Zlatija Labović: Ne izlazi mi se iz kuće nakon Gašićeve uvrede

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatija Labović: Ne izlazi mi se iz kuće nakon Gašićeve uvrede

Novinarka Zlatija Labović koju je ministar Bratislav Gašić pre nedelju dana izvređao u Trsteniku ima problem da izađe iz svoje kuće, dok kruševački naprednjaci i njihovi istomišljenici na društvenim mrežama nastavljaju da je vređaju.

"Sinoć sam bila u krugu kolega koji su me izvukli napolje. Primetila sam da se osećam nelagodno kada me neko zagleda. U jednom trenutku sam videla dvojicu muškarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako pričaju i okreću se ka meni. Pomislila sam da je moguće da komentarišu događanja od prethodnih dana i da su me prepoznali. Što bi se inače toliko osvrtali i zagledali?", kaže ona za sajt Cenzolovka.

Govoreći o uvredama koje dobija preko društvenih mreža ističe da su napadi uglavnom anonimni i lišeni čak i elementarne pristojnosti.

"Ne dobijam pretnje telefonom, niti u neposrednom kontaktu sa ljudima. Sva moja interakcija s lokalnom zajednicom svodi se na uvredljive poruke i provokacije putem društvenih mreža. Radi se o seksističkim uvredama u kojima ima govora mržnje i psovki", navodi ona.

Kako ističe, ima utisak da pojedinci žele da je isprovociraju, da im odgovori Iiodreaguje. "Smatram da je tišina, ćutanje, najbolja odbrana. Moram da istaknem da dobijam daleko više poruka podrške nego ovakvih poruka", dodaje novinarka B92.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.