Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 06:00

Žene će u naredne četiri godine voditi pet opština u Rasinskom okrugu

Posle izbora na lokalnom nivou konstituisane su skupštine. U Rasinskom okrugu najodgovornije funkcije poverene su ženama. Na čelu grada Kruševca, ali i u još četiri od ukupno pet opština su žene.
"Ako želiš da se nešto kaže, pitaj muškarca, a ako hoćeš da se nešto uradi, pitaj ženu", jedan je od čuvenih citata britanske premijerke Margaret Tačer. I izgleda da su u Rasinskom okrugu rešili da zasuču rukave.

Milena Turk je prva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žena predsednik Opštine Trstenik. Političko iskustvo joj ne nedostaje. U dva mandata narodna poslanica.
"Čini mi se da su žene negde još pomalo bojažljive i da su mnogo bolje u izvršavanju zadataka, ali sada se situacija menja. Sada smo mi u poziciji, na pozicijama gde se odlučuje i sigurna sam da ćemo krajnje odgovorno i spremno izlaziti u susret građanima", poručuje Milena Turk.
Najodgovorniju funkciju u Opštini Brus obavljaće profesor doktor Valentina Milosavljević. Neće imati ni malo lak zadatak u sredini podeljenoj o pitanju krivice bivšeg predsednika Opštine Milutina Jeličića Jutke koji je, po tužbi bivše saradnice, prvostepeno osuđen za nedozvoljene polne radnje.
"Trudiću se da u najskorijem periodu upoznate mene kao jednog odgovornog saradnika i boriću se ravnomerno i ravnopravno za sve građane opštine Brus", obećava Valentina Milosavljević.
Mirjana Krkić, doktorsku ordinaciju zamenila je kancelarijom u opštini Ćićevac, u kojoj je 17 godina sedeo njen prezimenjak. Cilj joj je da se mladi zadrže u svom kraju, a oni koji su otišli da mu se vrate.
"Izazovi su zaista veliki kako profesionalni, naši, kako porodični u svojim kućama, tako i naravno sada na čelu gradova i opština. Žene prosto imaju taj možda srčaniji pristup svemu tome i jednu drugačiju percepciju problema. Možda su čak i istrajnije u svemu tome što namere da urade", smatra dr Mirjana Krkić.
To potvrđuje i prva žena Kruševca Jasmina Palurović, za kojom je više od 50 istrčanih polumaratona i jedan mandat gradonačelnice.
"Sve je u životu izazov i velika odgovornost, ako se time bavite ozbiljno, posvećeno i ako imate želju da unapredite i sebe i kroz posao kojim se bavite svoje okruženje i svoj grad", ističe Jasmina Palurović.
Već naredne nedelje i Varvarin će dobiti predsednicu. Tu pomoravsku varošicu vodiće doktorka Violeta Lutovac Đorđević, bivša poslanica.
Jedini muškarac čelnik u Rasinskom okrugu je njen kolega pedijatar, doktor Mirko Mihajlović, kome su odbornici potvrdili još jedan mandat predsednika Opštine Aleksandrovac.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.