Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 16:56

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M. S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok su se oni sve vreme smejali i snimali telefonom.
Tužilaštvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahtev podnelo protiv N. Ž. (17) iz G. R. i I. K. (16) iz Rujišnika, dok se protiv trećeg M. M. inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku.

"Zahtev za pokretanje pripremnog postupka ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu, iz člana 137 stav 1 u vezi članom 33 Krivičnog zakonika", navodi se u saopštenju kruševačkog tužilaštva. 
Javni tužilac Bratislav Petrović u saopštenju navodi da zbog "osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku, nisu u mogućnosti da javno iznesemo predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu". 
Na društvenim mrežama sredinom novembra pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu nastavnici M. S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.
Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.
Direktor Tehničke škole Trstenik je na predlog Nastavničkog veća, potom, doneo je rešenje da se dvojica učenika isključe iz škole zbog nasilja nad profesorkom.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika koji su izmakli stolicu nastavnici

Izvor: 24sedam.rs, 02.Dec.2022

Tužilaštvo u saopštenju navodi da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili sudu

Nastavak na 24sedam.rs...

NASILJE NAD NASTAVNICOM IZ TRSTENIKA NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Tužilaštvo iz Kruševca zahteva postupak protiv učenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022

Epilog nasilja u školi u Trstenika..Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M.S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Dec.2022

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M. S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok su se oni sve vreme smejali...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.