Sveta loza sa Hilandara zasađena u manastiru Ljubostinja

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveta loza sa Hilandara zasađena u manastiru Ljubostinja

U Crkvi Svete Trojice u Trsteniku i manastiru Ljubostinja zasađena je sveta loza sa Hilandara.
Kalem loze dobio je Ranko Pantelić, kalemar iz Selišta kod Trstenika, i odlučio da nekoliko primeraka zasadi u portama crkve u Trsteniku i manastira u Ljubostinji.

Pantelić je rekao da su uspeli da proizvedu pedesetak kalemova koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zasaditi u okolini Trstenika.
"Uspeli smo da okalemimo 79 primeraka, od kojih smo proizveli 49 kalemova prve klase. Oni su već našli svoja mesta, i to pretežno u Rasinskom okrugu i u manastirima na ovom području", rekao je Pantelić.
Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić istakao je da je velika privilegija što će sveta loza sa Hilandara biti zasađena u okolini Trstenika.
"Zahvaljujući vrednim kalemarima iz okoline Trstenika, za koje se čulo čak do Hilandara, i koji su dobili blagoslov od sveštenstva, uspeli su da ovu lozu umnože i dobiju kalemove koje će zasaditi u našoj opštini. Ovo je za nas velika čast i privilegija", rekao je Ćirić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MANASTIR LJUBOSTINJA: Zasađena sveta loza sa Hilandara

Izvor: Kurir, 17.Apr.2018

Kalem loze dobio je Ranko Pantelić, kalemar iz Selišta kod Trstenika, i odlučio da nekoliko primeraka zasadi u portama crkve u Trsteniku i manastira u Ljubostinji

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.