Srednjoj školi u Tutinu i saobraćajnoj školi u Trsteniku zabranjen rad

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoj školi u Tutinu i saobraćajnoj školi u Trsteniku zabranjen rad

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora srednjoj školi "Tutin" u Tutinu i saobraćajnoj školi u Trsteniku zabranjen je rad, odnosno ostvarivanje delatnosti srednjeg obrazovanja i vaspitanja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Inspektori su utvrdlili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do "posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera", te da su škole "u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito" i da organi upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti".

Rešenje o zabrani rada te dve ustanove potpisao je ministar prosvete Mladen Šarčević, navodi se u saopštenju ministarstva.

Policija je u četvrtak uhapsila više osoba zbog sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije.

Uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dve privatne srednje škole Saobraćajne škole "Trstenik" i Srednje škole "Tutin" koji su osumnjičeni da su većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog dela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (38) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenja sa neistinitim sadržajem.

Krivična prijava podneta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uverenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.