Zove se Kju i šutira trojke kao Stef Kari (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2019, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zove se Kju i šutira trojke kao Stef Kari (VIDEO)

Tojotin robot košarkaš po imenu Kju (engl. Cue), predstavljen je pre nekoliko dana na utakmici japanske košarkaške lige.

Njegov zadatak je bio da šutira sa pozicija za tri poena. I tu se prilično dobro pokazao, budući da je, bez ikakvih problema, izveo težak šut sa polovine terena.

A da bi postigao tako težak šut, Kju "obrađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trodimenzionalne slike pozicije na kojoj se nalazi koš, koristeći za to senzore raspoređene u gorenjem delu, zatim prema obrađenim podacima podešava motore u rukama i kolenima, kako bi podesio snagu zamaha i postigao pogodak pod neophodnim uglom", navodi agencija AP.

@ALVARK_TOKYO pic.twitter.com/eW9tpQ54EF— B.LEAGUE(B (@B_LEAGUE) 11. април 2019.

I dok se Kju reklamira kao nepromašiv sa linije za slobodna bacanja, duže distance mu ipak mogu zadavati probleme, pa tu neretko bude i promašaja.

Tako je Kju dao jednu trojku iz dva pokušaja, ali je potom pogodio koš sa pola terena, prenosi Mashable.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.