Unikatna carska Toyota: Naruhito se provozao u novom kabrioletu VIDEO

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unikatna carska Toyota: Naruhito se provozao u novom kabrioletu VIDEO

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana "carski paradni automobil", bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century.

Ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina. Predviđeno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim svečanim događajima, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2020, a javnost ga je prvi put videla tokom ceremonije krunisanja:

Inače, kada se ne bude koristio, carski Century biće parkiran u jednoj od palata – u Kjotu ili Tokiju. U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji je uglavnom spušten tokom vožnje) i nešto drugačiji dizajn zadnjeg dela.

Zadnja sedišta, u kojima je Naruhito sa svojom suprugom, izdugnuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vožnje.

Tehnički detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi značilo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381 ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431 ks.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Rolls Royce,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Unikatna carska Toyota

Izvor: AutoBlog, 12.Nov.2019

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana "carski paradni automobil", bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century. Kako piše B92, ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina. Predviđeno je da se car Naruhito...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.