Tragedija na Divčibarama: Kolima naleteo na decu, poginuo mališan iz Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija na Divčibarama: Kolima naleteo na decu, poginuo mališan iz Subotice

Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređene danas kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece.

Na mestu nesreće uhapšen je vozač automobila V.V. (43)

Nesreća se dogodila oko 10 sati kod hotela "Pepa" kada je automobil "tojota" udario u grupu dece koja su prelazila ulicu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Desetogodišnji dečak, učenik trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razreda, preminuo je na mestu udesa, dok su devojčice lakše povređene i odmah im je pružena lekarska pomoć.

Sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, a danas je trebalo da putuju kući.

Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo "tojota" kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara, prenosi list Blic i dodaje da se automobil nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece.

Kako se navodi, vozilo je naletelo na decu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kome su deca bila smeštena.

Lončar: Dvoje povređene dece na dijagnostici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se dvoje dece koja su povređena nalaze na dijagnostici u valjevskoj bolnici, da imaju ozbiljnije povrede, ali da nisu životno ugroženi.

"Informacije stižu na svakih pet minuta i moguće je da se menjaju, zato moramo da budemo vrlo obazrivi, dok se ne završi kompletna dijagnostika, deca su u pitanju", rekao je Lončar novinarima u Užicu.

On je potvrdio da je jedno dete podleglo povredama, dok dvoje ima ozbiljnije povrede i da su zbrinuti u valjevskoj bolnici.

"Oni trenutno nastavljaju dijagnostiku, trenutno nisu životno ugroženi. Nastaviće se praćenje njihovog stanja i više informacija imaćemo kada bude završena dijagnostika", rekao je ministar.

Lončar je naveo da je, prema informacijama koje ima, desetoro dece lakše povređeno, ali nije zahtevano da ostanu u bolnici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Automobil naleteo na kolonu dece na Divčibarama, stradao dečak

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018

Desetogodišnjak A.D. iz Subotice poginuo je kada je na njega i drugu decu koja su prelazila ulicu kod hotela "Pepa" na Divčibarama danas oko 10 časova naleteo automobil marke "tojota"...Dečak je preminuo na licu mesta. Povrede su zadobile još dve desetogodišnje devojčice, i njima se lekarska pomoć...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.