Toyota ukida najmanji Prius

Izvor: B92, 19.Feb.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota ukida najmanji Prius

Toyota će prestati da proizvodi najmanju verziju svog hibridnog modela - Prius C, najavili su u toj japanskoj kompaniji.

Prius C, koji je debitovao pre sedam godina, odlazi u penziju, a zameniće ga nova Corolla Hybrid hečbek, potvrdio je potpredsednik za marketing Toyote, Ed Laukes za Motor1.

On nije precizirao do kada će se najmanji model sa oznakom Prius proizvoditi, ali je rekao da to “verovatno neće biti još dugo” i da je Prius >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << C “dobro poslužio svrsi”.

Toyota je ovaj model predstavila 2012. godine kao jeftiniju i manju alternativu regularnom Priusu čija je popularnost u to vreme bila u usponu.

Prius C je dizajnerski manje odudarao od automobila sa konvencionalnim motorima, a imao je pogonski sistem koji se sastoji od četvorocilindarskog 1.5 litarskog benzinca i elektromotora, ukupne kombinovane snage 99 ks.

Sa druge strane, nova Corolla Hybrid opremljena je 1.8 litarskim benzinskim agregatom i elektromotorom čija je ukupna snaga 122 ks.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toyota ukida najmanji Prius

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2019

Toyota će prestati da proizvodi najmanju verziju svog hibridnog modela - Prius C, najavili su u toj japanskoj kompaniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.