Toyota predstavila mali SUV za kupce sa plićim džepom FOTO

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota predstavila mali SUV za kupce sa plićim džepom FOTO

Japanski proizvođač ponudio je kupcima na domaćem tržištu novi SUV model Raize.

Toyota Raize je potkompaktno vozilo zasnovano na niskobudžetnoj DNGA mehaničkoj platformi koju japanska kompanija koristi za svoj brend jeftinih automobila, Daihatsu.

Raize je po dimenzijama (3.995/1.695/1.620 mm) manji od Toyote C-HR, a i znatno je jeftiniji od tog krosovera. Ipak, uprkos tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je reč o relativno malom vozilu, Toyota se pohvalila prilično velikim prtljažnim prostorom od 369 litara, a zapremina se može dodatno povećati obaranjem zadnjih sedišta.

Za pogon je zadužen 3-cilindarski 1.0 turbo-benzinac koji proizvodi 98 KS pri 6.000 o/min i razvija 140 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu 2.400-4.000 o/min, dok se snaga prenosi pomoću D-CVT (Dual mode Continuously Variable Transmission) menjača.

Toyota navodi da je reč o ekonomičnom vozilu čija prosečna potrošnja prema novom, WLTC mernom ciklusu iznosi 5,4 l/100 km u verziji sa prednjim pogonom, a 5,7 l/100 km u opciji sa pogonom na sva 4 točka.

Bazična i, sudeći po fotografiji unutrašnjosti vozila, prilično ogoljena verzija Toyote Raize u Japanu košta 1.679.000 jena (oko 13.900 evra). Interesanto je da, dok srednji i viši paketi opreme stižu sa 9-inčnim ekranom multimedijalnog sistema, osnovni model na mestu displeja ima plastičnu masku.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Daihatsu Rocky i Toyota Raize

Izvor: AutoBlog, 05.Nov.2019

Daihatsu je krajem prošlog meseca na sajmu automobila u Tokiju predstavio i novi manji SUV model, tada prikazan kao Compact SUV, koji se sada u prodaji pojavio kao Rocky. Sem toga, Rocky je dobio i brata blizanca sa Toyotinim znakom (Toyota Raize), Osim u Japanu, ovi modeli će se prodavati na još...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.