Toyota na salonu u Parizu u znaku inovacije, nove Corolle, RAV4...

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota na salonu u Parizu u znaku inovacije, nove Corolle, RAV4...

Na predstojećem pariskom auto-salonu Toyota će, pored novih modela, prikazati i kako ojačava svoje temelje i priprema se za budućnost.

Automobilska industrija ulazi u prelazno razdoblje kakvo se ne događa često, a Toyota se za to priprema tako što se transformiše iz proizvođača automobila u "tvorca inovativnih oblika mobilnosti, nudeći bolju mobilnost za sve", kažu u japanskoj kompaniji.

Ova tranformacija brenda ogleda se i u novom izgledu sajamskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štanda na auto-salonu u Parizu (2-14. oktobra), sastavljenom iz 3 različita izložbena dela.

Prvi – nazvan “Start Your Impossible” – posvećen je novim rešenjima mobilnosti i budućim inovacijama.

Drugi slavi Toyotine aktivnosti u motosportu sa Toyota GAZOO Racing timom.

Treći je posvećen Toyotinim novim modelima, sa jasnim fokusom na ponudu najnovijih hibrida.

Tradicionalna konferencija za štampu na štandu ovoga puta biće zamenjena novim digitalnim formatom koji se može iskusiti u bilo kom trenutku – bilo na štandu ili online, na samom sajmu ili bilo gde drugde na svetu.

Digitalna konferencija za štampu počinje kratkim uvodom Johana Van Zila, predsednika i izvršnog direktora Toyota Motor Europe, koji će biti praćen interaktivnim sistemom sa modulima posvećenim svakom izloženom vozilu i drugim ključnim porukama.

Zamisao je da se medijima ponudi više fleksibilnosti i mogućnost praćenja Toyotine konferencije za štampu na način koji njima najviše odgovara, bilo fizičkim prisustvom na sajmu ili virtuelno sa bilo kog drugog mesta.

Toyotina konferencija za štampu biće dostupna na linku: parisms.toyota-europe.com, kao i na You Tube kanalu Toyota Motor Europe.

Na sajmu automobila u Parizu biće prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna mehanička platforma (Toyota New Global Architecture - TNGA).

Tokom više od 20 godina Toyota je razvila,unapredila i usavršila svoju hibridnu tehnologiju. U Parizu će ove godine biti izložena samo hibridna vozila – od kompaktnog Yarisa do poslednje generacije Corolle, RAV4 i Camry-ja.

Nova globalna mehanička platforma (TNGA) čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova.

Na štandu u Parizu biće održana svetska premijera potpuno nove Corolle Touring Sports (karavana), kao i hečbeka.

Zahvaljujući novoj TNGA-C platformi, nova Corolla odlikuje se ponudom dva hibridna pogonska sklopa – jednim sa motorom od 1.8 l i drugim, sa potpuno novim motorom od 2.0 l.

Novi RAV4, koji će biti premijerno predstavljen u Evropi, koristi novu TNGA-K platformu i novi hibridni pogonski sklop sa motorom od 2.5 l.

Posle 14 godina odsustva, Camry se vraća u Zapadnu Evropu, potpuno novom verzijom takođe podržanom novom TNGA-K platformom, uz novi hibridni pogonski sistem sa motorom od 2.5 l.

Ove godine navršavaju se dve decenije oktako je, takođe na sajmu automobila u Parizu, svetsku premijeru imao model Yaris.

U čast 20. godišnjice, Toyota predstavlja specijalno izdanje Y20 u istoj zlatno-žutoj boji karoserije kao i originalan model iz 1998. godine, ali sada u dvobojnoj verziji, sa tamnosivim krovom i drugim tamnosivim detaljima.

Drugo specijalno GR Sport izdanje Yarisa na ovom sajmu proslavlja uspešnu sezonu Toyota Gazoo Racing relija.

Pored automobila, Toyota će predstaviti najnovija dostignuća u tehnologiji bezbednosti - Toyota Safety Sense sistem sa novim funkcionalnostima, koji će biti dostupan na Corolla i RAV4 modelima.

Na delu posvećenom Toyota GAZOO Racingu, biće izložen Toyota TS050 Hybrid LMP1, pobednički automobil iz Le Mana 2018.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.