Toyota i dalje najvredniji auto-brend na svetu

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota i dalje najvredniji auto-brend na svetu

Toyota je zadržala poziicju najvrednijeg automobilskog brenda i u 2019, dok su Mercedes i BMW na drugom i trećem mestu.

Ova tri auto-brenda ujedno su i jedine automobilske marke koje su uspele da se plasiraju među 100 najvrednijih brendova na svetu, pokazuje najnovija studija koju je sproveo Kantar Millward Brown.

Tako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Toyota završila na 41. poziciji, Mercedes je 54-ti, a BMW se nalazi odmah iza njega na poziciji 55. Sve tri automobilske marke pale su na listi 100 najvrednijih svetskih brendova u odnosu na pozicije iz 2018. godine.

Kada je reč o Top 10 najvrednijih auto-brendova na svetu, iza Toyote, Mercedesa i BMW-a nalaze se redom: Honda, Ford, Nissan, Tesla, Audi, Volkswagen i Porsche.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.