Prius gubi trku, da li će ga Toyota pretvoriti u krosover?

Izvor: AutoBlog, 14.Dec.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prius gubi trku, da li će ga Toyota pretvoriti u krosover?

Toyota Prius je godinama dominirao tržištem automobila sa alternativnim pogonom, ali rastom popularnosti električnih vozila i krosovera polako gubi trku. Prius je do 2014. imao godišnju prodaju od više od 200.000 jedinica u SAD, nakon čega je krenuo strmoglav pad pa je prošle godine Toyota isporučila samo 108.000 Priusa. U Toyoti su svesni problema pa razmatraju brojne promene za novu generaciju modela, ali su uvereni da Prius ne treba da postane potpuno električni automobil jer u tom slučaju više neće biti pristupačan, što je bitan adut Toyote u prodaji ovog vozila. Japanski gigant ima iskustva s ovim jer je pre nekoliko godina Toyota bila među prvim proizvođačima koji je nudio električni automobil i...
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Prius gubi trku, da li će ga Toyota pretvoriti u krosover?

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2018

Toyota Prius je godinama dominirao tržištem automobila sa alternativnim pogonom, ali rastom popularnosti električnih vozila i krosovera polako gubi trku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.