Nova Toyota Supra stigla je na evropske puteve FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Toyota Supra stigla je na evropske puteve FOTO

Toyota je objavila sveže fotografije i tehničke detalje Supre za evropsko tržište, povodom početka prodaje ovog sportskog modela na Starom kontinentu.

Poput američke verzije, Toyota Supra koja je dostupna kupcima u Evropi ispod haube poseduje 6-cilindarski 3.0 litarski turbopunjeni bezninac sa 340 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povezan sa ZF 8-stepenim automatskim menjačem, a automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrzava za 4,3 s, pre nego što dostigne elektronski ograničenih 250 km/h.

Podsećamo, Toyota je novu Supru razvila u saradnji sa BMW-om, a ovaj model se proizvodi u Gracu, u Austriji, zajedno sa novim BMW-om Z4.

Više fotografija nove Supre možete pogledati u našoj Galeriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.