Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 03:33

Hardenov dres pod svodovima Tojota centra

Hjuston Roketsi će povući iz upotrebe Hardenovu trinaesticu

Kako je potvrdio i vlasnik Hjustona Tilman Fertita, dres Džejmsa Hardena sa brojem 13 završiće pod svodovima Tojota centra. Roketsi će povući iz upotrebe trinaesticu popularnog Bradonje, koji je proveo nešto više od osam godina u najvećem gradu Teksasa, pre nego što se sredinom januara preselio u Bruklin.

Nije se Harden na najlepši način rastao sa Hjuston Roketsima. Pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se sa zakašnjenjem na pripremama za novu sezonu, sa evidentnim viškom kilograma. Iz dana u dan su ga američki mediji selili u druge klubove, na kraju je u blokbaster trejdu završio u Bruklin Netsima. U razmeni četiri ekipe pojačao je ekipu Stiva Neša i pridružio se Kajriju Irvingu i Kevinu Durentu u borbi za prsten, koji u Teksasu za osam godina nije uspeo da osvoji.

Ostavio je ipak dubok trag. Roketsi su tokom Hardenovih osam sezona bili jedini tim koji je svake godine igrao plej-of. Ozbiljno su se sa Voriorsima borili za tron, što potvrđuje i podatak da ih je Golden Stejt sa Kevinom Durentom tukao sedam puta, dok je pretrpeo pet poraza u doigravanjima. Isto toliko puta su Ratnike naigrali svi ostali protivnici u borbi za prsten. Nisu Hjuston i Harden imali sreće, jer su se tituli nadali u eri jednog od najdominantnijih timova u istoriji.

Izgradio je 31-godišnji bek status jedne od najvećih zvezda svetske košarke u dresu Raketa. Uspeo je i da osvoji MVP titulu, tri puta je bio drugi u izboru za najkorisnijeg igrača najjače lige u igri pod obručima na planeti, po jednom treći i peti. Tokom svake od sezona koje je proveo u Teksasu dobijao je glasove u MVP trci. U šest navrata je bio deo idealne petorke lige, jednom i deo treće, u samo jednoj takmičarskoj godini nije uvršten u Ol-NBA timove. Devet puta je branio čast Roketsa na mečevima svih zvezda, a u tri navrata je bio i najbolji strelac u regularnom delu sezone i to zaredom (2018-2020).

Zbog svega navedenog smatra se drugim najboljim igračem u istoriji franšize, posle neprikosnovenog Hakima Olajdžuvona, koji je sa Hjustonom u dva navrata bio i šampion. Sa razlogom će Hardenov dres završiti u odabranom društvu. Čast da njihov broj u Roketsima više ne ponese nijedan igrač imali su još pomenuti centar rodom iz Nigerije (34), zatim Jao Ming (11), Klajd Dreksler (22), Kalvin Marfi (23), Mozes Maloun (24) i Rudi Tomjanović (45). Jedino je iznenađujuće što su iz Hjustona obelodanili informaciju da povlače dres svog doskorašnjeg igrača usred sezone i to manje od dva meseca posle njegovog odlaska.

Fertita je izjavio da prethodnih osam godina nikada neće biti zaboravljene.

"Džejms Harden će uvek biti deo Roketsa. Naravno da ćemo povući njegov dres. Učinio je moje prve tri godine u klubu nezaboravnim. Uspeh koji je doneo ovoj franšizi za osam godina i nezaboravne trenutke koje je priredio našim navijačima su zaista izvanredni", reči su vlasnika Hjuston Roketsa.

Već u noći između srede i četvrtka Harden će se vratiti u dvoranu u kojoj je izgradio svoje ime, kada Hjuston bude dočekao Bruklin Netse i svog doskorašnjeg ljubimca. Emocije će u Tojota centru biti pomešane, ali i oni koji mu zameraju što je odustao od borbe za presto sa Roketsima nesumnjivo su svesni činjenice da je bivši član Arizona Stejta jedan od najboljih igrača u istoriji kluba koji im je u srcu. Kada se prašina slegne, imaće i priliku da ga pozdrave, dok njegov dres sa brojem 13 bude odlazio u večnost.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

,

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.