Galerija: Toyota Camry  redizajn

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 14:51

Galerija: Toyota Camry " redizajn

Toyota je osvežila evropski Camry Hybrid za 2021. godinu.

Japanski proizvođač svoju porodičnu limuzinu nudi evropskim kupcima isključivo u hibridnoj verziji, a to se nije promenilo ni prilikom restilizacije vozila.

Hibridnu pogonsku grupu čini benzinac, radne zapremine 2.487 "kubika", koji u sadejstvu sa elektromotorom isporučuje 160 kilovata, odnosno 218 "konja".

Prenos snage obavlja se preko e-CVT menjača sa opcijom manuelnog biranja stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosa. Zahvaljujući hibridnom pogonu, Camry ubrzava do stotke za samo 8,3 sekunde.

Što se samog redizajna tiče, promene na spoljašnjosti su minimalne. Automobil je dobio novi prednji branik uz manje stilske korekcije gornje i donje maske hladnjaka.

Kupcima su sada na raspolaganju i nove alu felne prečnika 17 ili 18 inča, a u ponudu bija eksterijera je uvrštena nova nijansa - Deep Metal Grey.

Promene na zadnjem delu vozila su gotovo neprimetne i obuhvataju LED stop svetla.

Dizajneri su značajnije intervenisali u unutrašnjosti vozila, a najveća novina je veliki 9-inčni ekran na vrhu centralne konzole.

Osim što je veći, touchscreen je postavljen na višu poziciju nego ranije, pa je njegova ergonomija unapređena u odnosu na model pre redizajna.

Centralni ventilacioni otvori su premešteni niže, a promene je pretrpeo i klaster komandi klima-uređaja.

Vozaču su standardno na raspolaganju Apple CarPlay i Android Auto funkcije za povezivanje smartfona sa multimedijlanim sistemom, a ponuda materijala u putničkoj kabini uključuje i dve premijum kožne opcije - crnu i bež.

Camry Hybrid za 2021. opremljen je najnovijom verzijom Toyota Safety Sense sistema asistencije vozaču, kažu u japanskom proizvođaču.

Datum početka prodaje i cena automobila će biti saopšteni naknadno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.