Tomislav Nikolić: Srbija zadovoljna radom kineskih firmi

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Srbija zadovoljna radom kineskih firmi

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnicima provincije Fudjien o širenju saradnje Srbije i Kine.

Nikolić je rekao da su ekonomski i politički odnosi Srbije sa Kinom veoma dobri i izrazio očekivanje da će privredna saradnja u narednom periodu napredovati još snažnije saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Naveo je da se početna saradnja Srbije i Kine odnosila na velike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << infrastrukturne objekte, ali da je potrebno da jača u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture, a pre svega u zajedničkim projektima.

"Srbija je zemlja sa kojom Kina razvija ekonomske odnose zasnovane na poštovanju prijateljstva, kulturnih, istorijskih i tradicionalnih vrednosti", naglasio je Nikolić.

Istakao je da je Srbija zadovoljna radom kineskih firmi koje posluju u Srbiji i ocenio da privrednoj saradnji dve zemlje može doprineti Kineska banke koja podržava razvojne projekte u Srbiji.

Kinesku delegaciju predvodio je član Stalnog komiteta Komunističke partije Kine provincije Fuđien, Liang Đianjong, koji je rekao da je "prijateljstvo Srbije i Kine večito" i da saradnja dve države ima prosperitet u oblasti energetike i proizvodnje.

On je kazao da je cilj posete realizacija projekata koje su dogovorili predsednik Kine Si Điping i Tomislav Nikolić i projekti vezani za inicijativu "Jedan pojas, jedan put".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.