Srpska DNK ili DNK svih građana Srbije?

Izvor: B92, 25.Jan.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska DNK ili DNK svih građana Srbije?

Beograd -- Ombudsman Saša Janković naveo je da "žali zbog izjave" predsednika Tomislava Nikolića sa polaganja kamena temeljca za centre izvrsnosti u Kragujevcu.

Nikolić je rekao da će u istraživačkim centrima biti sačuvane najvažnije i najlepše karakteristike srpskog naroda, a osvrnuo se i na matične ćelije i veštačku oplodnju.

"Parovi sve češće rešenje traže u inostranstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Deca treba da se rađaju ovde, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, srpskom prošlošću i budućnošću", poručio je Nikolić.

Janković je na Tviteru naveo da žali zbog ovakve izjave i citirao je prvi član Ustava Srbije u kom se navodi da je "Republika Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive".

Predsednik je sa studentima doktorskih studija Medicinskog fakulteta kragujevačkog univerziteta u temelj položio vremensku kapsulu sa porukom "Što čovek započne, nek Bog ne ospori".

U okviru Centra izvrsnosti biće izgrađeni Centar za istraživanje matičnih ćelija, za molekulska i celularna istraživanja, za farmaceutska i farmakološka istraživanja, zatim za funkcionalno istraživanje, za morfološka istraživanja, za klinička i epidemiološka istraživanja, za istraživanje u stomatologiji, Vivarijum, kao i Banka matičnih ćelija.

Opširnije u posebnoj vesti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.