Otkazana poseta Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 05.Jan.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana poseta Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji

Kako RTS saznaje, sutrašnja poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji otkazana je jer su vlasti u Prištini onemogućile ulazak njegovih saradnika u Pokrajinu.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i direktor Kancelarije za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Metohiju Marko Đurić trebalo je da sutra borave u Štrpcu na obeležavanju Badnjeg dana.

Dopisnik RTS-a sa Kosmeta javlja da je Nikolićeva takozvana "prethodnica" danas na Merdaru bila maltretirana i da se osoblje nekorektno ponašalo prema njoj.
Oni su jutros, od 8.30 časova, stajali više sati bez ikakvog objašnjenja, nadležni i dežurni na prelazu im se uopšte nisu obratili, a potom su, po nalogu predsednika, krenuli nazad za Beograd.
O zvaničnom otkazivanju posete, saopštenje je izdala vladina Kancelarija za KiM. 
Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je po podne da je vlada u Prištini odbila zahtev predsednika Tomislava Nikolića i drugih zvaničnika Srbije da u petak borave na Kosovu, zbog "kašnjenja u proceduri prijave, predviđene sporazumom o posetama visokih zvaničnika dve zemlje".
U međuvremenu je iz Predsedništva stigla najava redakcijama da će Nikolić sutra tradicionalno uneti badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike, čime je praktično potvrđeno da se odustalo od posete Štrpcu.
Očekuje se da će Nikolić tom prilikom novinarima obrazložiti razloge za to.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.