Nikoliću, odakle ti pare? Platom od 1.000 evra izgradio imperiju

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikoliću, odakle ti pare? Platom od 1.000 evra izgradio imperiju

Za deset godina rada sin predsednika Tomislava Nikolića stekao je imovinu vrednu više stotina hiljada evra.

Prema gruboj računici „Blica”, imovina Radomira Nikolića koju je kupio ili je uložio u njenu izgradnju vredi bar 250.000 evra. Reč je o oko 10 hektara njiva, livada, vinograda i šuma, kao i o nekretninama od oko 500 kvadrata, koje čine tri vikendice, garaža i letnja kuhinja. Pored toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikolić je vlasnik kuće u Kragujevcu od 278 kvadrata i oko šest ari zemlje koje je dobio na poklon.

Njive i livade

Jedan ar njive u Bajčetini košta od 50 do 150 evra, a ar livade 300 evra. Za ukupno 10 hektara, uključujući šumu i vinograd, Nikolić je morao da plati najmanje 100.000 evra.

Nekretnine

Za izgradnju 500 kvadratnih metara potrebno je izdvojiti najmanje 175.000 evra. Na to treba dodati još 30 odsto za priključke za vodu, struju...

Gradonačelnik Kragujevca je iz privatnog sektora 2003. prešao da radi za državni. Prvo je nepunih pet godina bio zaposlen u Komercijalnoj banci u Kragujevcu kao rukovodilac sektora. Odatle je 2008. prešao u ispostavu „Srbijagasa” na mesto rukovodioca prodaje gasa.

U bankama na poziciji na kojoj je bio Nikolić, zaposleni zarađuju u proseku oko 1.000 evra. Toliko je, prema podacima o prosečnoj zaradi u JP „Srbijagasu“, zarađivao i narednih pet godina . Ako se taj iznos uzme kao prosečan, ispada da za 10 godina rada nije zaradio više od 110.000 evra. Čak i da ništa nije trošio za sve to vreme, a morao bi jer ima porodicu (suprugu i troje dece), nikakvom matematikom nije mogao da skupi 250.000 evra koliko mu vredi imovina.

U izeštaju Agencije za borbu protiv korupcije Radomir Nikolić nije naveo da je nešto od imovine kupio na kredit, zbog čega se nameće pitanje od čega je i kako sa 38 godina uspeo sve to da stekne. Nikolić, međutim, ni juče nije bio dostupan za komentar.

Vikendicu prijavio kao letnju kuhinju

Radomir Nikolić i njegov brat Branislav nelegalno su izgradili „vikendice” na obali Save. Međutim, u podacima koje je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije Radomir nije naveo gde se nalaze vikendice koje je izgradio. Naime, naveo je da poseduje nekretninu od 73 kvadrata, što se poklapa sa kvadraturom objekta izgrađenog na Savi. Problem je u tome što je on tu nekretninu prijavio kao letnju kuhinju, što velelepno zdanje na Savi svakako nije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.