Nikolić sa delegacijom Šangaja o saradnji Kine i Srbije

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa delegacijom Šangaja o saradnji Kine i Srbije

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić u razgovoru je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja Peng Čenleiom istakao da su svi putevi saradnje Srbije i Kine otvoreni Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić u razgovoru je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja Peng >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Čenleiom istakao da su svi putevi saradnje Srbije i Kine otvoreni. Podseti je da je prijateljstvo sa Kinom učvršćeno pre šest godina, te da je ono za Srbiju izuzetno značajno. "Kina podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, a Srbija podržava Kinu u vođenju politike 'jedne Kine', napomenuo je Nikolić, a Čenlei je istakao da je cilj posete kineske delegacije unapređenje komunikacije Šangaja i Beograda, ali i naša dva naroda. "Potencijal za unapređenje saradnje dva grada posebno vidim u oblasti obrazovanja, turizma i civilne odbrane", istakao je zamenik gradonačelnika Šangaja. On je Nikolića upoznao sa stanjem, uspesima ali i dilemama i izazovima sa kojima se suočava mnogoljudni Šangaj, a sagovornici su konstatovali da je saradnja između Srbije i Kine proširena na praktično sve oblasti života i da je to najbolji zalog zajedničke budućnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nikolić i delegacija ŠŠangaja o saradnji Kine i Srbije

Izvor: Blic, 22.Maj.2018

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić u razgovoru je sa zamenikom gradonačelnika Šangaja Peng Čenleiom istakao da su svi putevi saradnje Srbije i Kine otvoreni. Podseti je da je prijateljstvo sa Kinom učvršćeno pre šest godina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.