Nikolić položio zakletvu i stupio na dužnost

Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2012, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić položio zakletvu i stupio na dužnost

BEOGRAD -  Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je zakletvu na posebnoj sednici Skupštine, čime je počinje njegov petogodišnji mandat.

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Nakon što je Nikolić položio zakletvu, intonirana je himna "Bože pravde". Nikolić je potom potpisao tekst zakletve. Predsedavajući Skupštine Srbije Zaharije Trnavčević je u svoje i u ime poslanika čestitao Nikoliću stupanje na dužnost predsednika Srbije. Inauguracija novog predsednika Srbije zakazana je za 11. jun.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zahvalio se građanima koji su ga izabrali za predsednika Srbije.

"Srbija je zemlja koju razra opšta kriza. Neodgovorno provedena privatizacija, korpucija , mito i kriminal proizveli su  opštu nesigurnost građana i nepovrenje u institucije. Popuštali smo pod nedomiorkatskim pricipima, a bio je progon građana koji su označeni kao suparnici", rekao je Nikolić , navodeći da želi drugačiju Srbiju.

On je istakao da želi Srbiju oslobođenu straha od sutrašnjice, Srbiju u EU ali koja se nije odrekla svog suvereniteta i integriteta i Kosova i Metohije.

Želim svima nama sreću u radu,. Hvala na ukazanoj časti, rekao je Nikolič.

Stupanje na dužnost Nikoliću je čestitao i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, s kojim se izljubio tri puta. Usledile su i četitke, a među prvima, Nikoliću su čestitali i njegovi unuci,  s kojima se izgrlio.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.