Nikolić neće da imamo loše odnose sa Hrvatskom

Izvor: B92, 07.Avg.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolić neće da imamo loše odnose sa Hrvatskom"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić sasvim sigurno nema želju da odnosi Srbije i Hrvatske budu lošiji.

Vučić je na konferenciji za novinare, upitan da li je Nikolić doprineo zaoštravanju odnosa između Srbije i Hrvatske svojim govorom povodom godišnjice "Oluje", zbog koga je Hrvatska uložila protestnu notu, rekao da je prilično besmisleno slati protestne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << note povodom svake izjave koja se nekome ne dopadne.

Vučić je podsetio da je Srbija poslala protestnu notu jer su na zvaničnom skupu koji je organizovala Hrvatska ključne parole bile "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

"Izvinite, to niko u Srbiji nije rekao, pogotovo ne na zvaničnom skupu, recite mi koju ste uvredljivu reč čuli na Rači ili u Sava centru. Nije ih bilo, što pokazuje da imemo da se ponašamo odgovorno", rekao je Vučić.

Vučić je takođe najavio je da će predložiti svim liderima zemalja bivše Jugoslavije obeležavanje zajedničkog dana sećanja na žrtve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.