Nikolić i delegacija kineskog grada Nantong razgovarali o novim projektima

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i delegacija kineskog grada Nantong razgovarali o novim projektima

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa RF i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom grada Nantong na čelu sa predsednikom tamošnjeg Odbora Kineske narodne političke konsultativne konferencije gospodinom Huang Vej Dongom, predstavnicima kineske kompanije Si-En-Ti-Si i predstavnicima Privredne komore tog grada u Srbiji.

„Glavni cilj naše posete Srbiji je upoznavanje sa svim što su do sada naši privrednici iz Nantonga postigli u Srbiji, ali cilj nam je i da utvrdimo dalje mogućnosti unapređenja saradnje grada Nantonga sa Srbijom kroz konkretne projekte. Želja nam je produbljivanje ne samo privredne saradnje sa Srbijom, već i saradnje u drugim za nas bitnim oblastima poput obrazovanja, sporta, medicine, kulturne razmene. Zahvalni smo na Vašoj poseti Nantongu kada ste nam dali jasne smernice jačanja saradnje Kine i Srbije, posebno smo zahvalni što ste posetili kompaniju Si-En-Ti-Si, koja je zainteresovana za poslovanje u Srbiji. U Kini ste veoma poznati kao dobar prijatelj kineskog naroda, Vaš doprinos jačanju saradnje u svim oblastima je veoma značajan. Posetom predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga Srbiji nivo saradnje naših dveju država dostigao je najvišu istorijsku tačku. Mi, predstavnici lokalnih organa vlasti, imamo direktnu korist od uspostavljene saradnje Kine sa Srbijom i imamo obavezu da na svim nivoima ostvarimo zacrtane smernice saradnje naših dveju država“, istakao je predsednik Nantong odbora Kineske narodne političke konsultativne konferencije Huang Vej Dong.


Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić razgovarao je sa kineskom delegacijom i o do sada realizovanim projektima koje Srbija ima sa kineskim partnerima, posebno istakavši uspešnu privatizaciju Železare „Smederevo“, kao i strateško partnerstvo kineske kompanije „Zijin“ i RTB „Bora“, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.