Nikolić i Rogozin o saradnji i unapređenju odnosa

Izvor: RTS, 16.Apr.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Rogozin o saradnji i unapređenju odnosa

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovorao je u Moskvi sa potpredsednikom Rusije Dmitrijem Rogozinom i naveo da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala i veće učešće u procesu privatizacije u Srbiji.
"Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo", naglasio je Tomislav Nikolić koji je pozvao rusku stranu da bude aktivnija u predlaganju zajedničkih projekata.

Istakao je i da bi poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji, kao i mogućnost zapošljavanja srpskih studenata u Rusiji nakon završetka njihovih studija, predstavljalo značajan korak u pravcu investiranja u budućnost naših odnosa.
Dmitrij Rogozin je pozvao srpske zvaničnike da uspostavljaju češće direktne kontakte sa ruskim zvaničnicima kako bi se unapređivala privredna saradnja dve države.
Saglasio se sa Nikolićem da rusko-srpska ekonomska saradnja može dostići kvalitativno viši nivo, ističući da lično podržava veće prisustvo srpskih privrednika i srpskih radnika na ruskom tržištu, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Rogozin o saradnji i unapređenju srpsko-ruskih odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin razmotrili su danas u Moskvi dosadašnju ekonomsku saradnju dveju zemalja i razgovarali o mogućnostima unapređenja odnosa...Nikolić je istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolić: Želimo snažnije prisustvo Rusije u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić rekao je u Moskvi da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala u Srbiji, saopštilo je to telo..."Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije...

Nastavak na N1 televizija...

Nikolić: Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2018

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić rekao je danas u Moskvi da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala u Srbiji, saopštilo je to telo..."Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.