NIKOLIĆ OTVORIO MOST U KRALJEVU: Ovaj most je dobio zadužbinarsku dimenziju

Izvor: BKTV News, 05.Sep.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ OTVORIO MOST U KRALJEVU: Ovaj most je dobio zadužbinarsku dimenziju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je svečano u Kraljevu otvorio most koji nosi naziv “Glavčićev most”, po donatoru iz Kanade srpskog porekla, Milomiru Glavčiću, koji je poklonio million evra kako bi se most sagradio.


“Srpski Nobelovac Ivo Andrić nije pisao samo o izgrađenim mostovima. Njegove reči bile su upućene i u izgradnju ovog i mnogih mostova koji čekaju svoje graditelje. On bi vam danas >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao, da ste izgradnjom ovog mosta, podigli nesto važnije od kuća, svetije od hramova i nešto što je bilo nephodno, što je svacije i prema svakom jednako, svakom korisno i podignuto na mestu na kome se ukršta najveći broj vaših potreba”, poručio je Nikolić prilikom otvaranja mosta u Kraljevu.

Suština ovog mosta, rekao je Nikolić, nije samo u tome da će svako napominjati očiglednost da je bio nephodan, da će doprineti razvoju, privrednom napretku grada i regiona, da je kapitalni infrastrukturni projekat.

„Upravo ovaj most dobio je jednu drugu dimenziju, onu ljudsku i zadužbinarsku, i koju ne smemo zaboraviti. U njegovu konstrukciju ugrađena je dobrota, velika ljubav prema otadžbini jednog Srbina iz Kanade, koji nikada nije zaboravio svoj dom”, rekao je predsednik Nikolić.

Roman Vaščuk, kanadski ambašador u Srbiji, rekao je prilkom otvaranja “Glavčićevog mosta”, da će most, koji je poklon kanadskog državljanina srpskog porekla, nadživeti sve nas.

“Milomir Glavčić je Kanađanin, ali Srbija u kojoj se rodio, ima posebno mesto u njegovom srcu i mislima. Kako smo čuli u njegovom pismu, iako živi hiljadama kilometara daleko od svog rodnog kraja, on će ovim mostom uvek ostati prisutan u rodnom kraju, kao nevidljiva, ali ipak konkretna podrška urbanom krvotoku, vašeg Kraljeva”, poručio je Vaščuk okupljnim građanima.
 
Izvor: tanjug.rs
The post NIKOLIĆ OTVORIO MOST U KRALJEVU: Ovaj most je dobio zadužbinarsku dimenziju appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić otvorio Glavčićev most

Izvor: Blic, 05.Sep.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je svečano u Kraljevu otvorio most koji nosi naziv “Glavčićev most”, po donatoru iz Kanade srpskog porekla, Milomiru Glavčiću, koji je poklonio million evra kako bi se most sagradio...- “Srpski Nobelovac Ivo Andrić nije pisao samo o izgrađenim mostovima....

Nastavak na Blic...

Nikolić: Milomir Glavčić nikada nije zaboravio svoj dom

Izvor: Beta Video, 05.Sep.2014

KRALJEVO - Novi most preko Ibra otvoren je danas u Kraljevu, a svečanosti su prisustvovali predsednik SrbijeTomislav Nikolić i ambasadorom Kanade u Srbiji Roman Vaščuk. Nikolić je kazao da novi most nije samo kapitalni infrastrukturni projekat, već da ima i drugu dimenziju, ljudsku i zadužbinarsku....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kraljevo: Predsednik Srbije otvorio most

Izvor: Šumadija Press, 06.Sep.2014, 12:59

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je svečano u Kraljevu otvorio most koji nosi naziv “Glavčićev most”, po donatoru iz Kanade srpskog porekla, Milomiru Glavčiću.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.