Izvor: Danas, 27.Nov.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Sa Nikolićem nisam razgovarala o "državnom udaru"

- Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović izjavila je u petak da na njenom sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tema nije bila "državni udar", već da je bilo reči samo o ozakonjenju objekata i nastavku izgradnje autoputa Kragujevac-Batočina.

Na novinarsko pitanje da li je tema bila državni udar, kako su preneli pojedini mediji, kao i da prokomentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << izjavu predsednika Nikolića - "rušite mojim sinovima vikendice, ali ostavite kuće sirotinji", Mihajlovićeva je rekla da je u četvrtak imala konstruktivan razgovor sa Nikolićem povodom te izjave, kao i da je možda do tog razgovora trebalo da dođe i ranije.

"Nema povlašćenih ni u jednom zakonu koje ova vlada usvojila", rekla je Mihajlović u Klubu poslanika. Podsetila je da je predsednik Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, kao i izmene i dopune zakona o premeru i katastru. "Zakon se primenjuje i u tom smislu nema povlašćenih", naglasila je ministarka. Dodala je da je sa Nikolićem razgovarala i o autoputu Kragujevac-Batočina gde još nije završena jedna deonica, iako je davno započeta gradnja i taj autoput je više puta otvaran, i najavila da će se gradnja nastaviti u 2016.

Kao što je poznato, pojedini tabloidni mediji i TV stanice su prošle sedmice, uoči višednevnog puta premijera Aleksandra Vučića u Kinu, najavili "državni udar" odnosno rušenje vlade. Kao akteri, označeni su delovi SPS, predsednik Nikolić, potpredsednica Mihajlović, zapadne ambasade i određeni mediji. Koliko u petak, SNS još nije bila zakazala sednicu nijednog stranačkog organa povodom novonastale političke situacije nakon ovih navoda. Međutim, zakazana je sednica Vlade Srbije odmah po povratku premijera Vučića iz Kine, za subotu u 8 sati ujutru. Očekuje se da će nešto o ovoj temi premijer Vučić reći u ponedeljak uveče gostujući na RTS.

Saša Mirković napustio klub SNS

Estradni menadžer i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković napustio je poslanički klub SNS, u kome nisu želeli da se izjasne o ovoj odluci. Kako su preneli mediji, Mirković je objasnio da zbog toga što je pokrenuo portal Tanjuga info, i što je vlasnik lista Sport, ne pristaje na političke pritiske. Kaže i da je "napustio poslaničku grupu SNS-a, kako niko ne bi sumnjao u bilo kakvu spregu koja bi štetila ugledu ovako velikog brenda".
Pogledaj vesti o: Autoput,   Kragujevac

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ipak bez državnog udara?

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Nov.2015, 12:09

Nakon dramatičnog nastupa i pokušaja širenja panike, od strane urednika “Informera”, Dragana Vučićevića, očigledno je ništa od državnog udara, pompezno najavljenog u pojedinim medijima, bar ove nedelje – neće biti ništa. Ministarka Zorana Mihajlović, optužena da premijeru “radi o...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.