Izvor: Glas javnosti, 06.Jun.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič dočekan uz himnu i gardu

BEOGRAD - Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič boraviće danas u poseti Beogradu gde će razgovarati sa državnim vrhom Srbije.

Janukoviča i delegaciju Ukrajine primiće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, najavila je pres-služba predsednika Republike. Posle svečanog dočeka, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << održan susret dvojice predsednika, a zatim će uslediti razgovori delegacija. Predviđeno je, takođe, potpisivanje više međudržavnih sporazuma, a posle sastanka predsednici Srbije i Ukrajine će razmeniti odlikovanja.

Sa srpske strane, u razgovorima će učestvovati i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministar prosvete Žarko Obradović i ministar kulture Bratislav Petković.

U delegaciji će biti i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, državni sekretar u MSP Vera Mavrić, načelnik Odeljenja za Rusiju i Evroaziju u MSP Veljko Kovačević, Vuk Fatić, zamenik šefa Pres službe predsednika Srbije, Marija Mihajlović, samostalni stručni saradnik savetnika predsednika Srbije i direktor SIEPA Božidar Laganin.

U delegaciji Ukrajine će biti načelnik Administracije predsednika Sergij Ljovočkin, potpredsednik Vlade Jurij Bojko, savetnici predsednika Andrij Gončaruk i Jurij Landij, zamenik ministra inostranih poslova Viktor Majko, ambasador Ukrajine u Srbiji Viktor Nedopas, ministar infrastrukture Volodimir Kozak, ministar kulture Leonid Novohatko, ministar poljoprivrede Mikola Prisjažnjuk, ministar nauke i prosvete Dmitro Tabačnik, načelnik Državne agencije za investicije i upravljanje državnim projektima Ukrajine Vladislav Kaskiv i sekretar za medije predsednika Ukrajine Darija Čepak.

Nikolić i Janukovič će se na kraju obratiti medijima.Ukrajinski predsednik će tokom dana na Avali položiti venac na Spomenik neznanom junaku. Predsednik Ukrajine sastaće se i sa predsednikom srpskog parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Janukovič položio vence na Avali

Izvor: B92, 06.Jun.2013

Beograd -- Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič položio je, uz državne i vojne počasti, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali..."U našim srcima uvek će goreti plamen sećanja za ljude koji su dali svoj život za mir i sreću budućih pokolenja. Zajedno sa srpskim narodom klanjamo se u znak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.