Hrvati prozivaju Kolindu: Predsednice, zašto dopuštate da vas četnik ljubi?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati prozivaju Kolindu: Predsednice, zašto dopuštate da vas četnik ljubi?

Posle nedavno završenog Jugo-samita u Zagrebu, Hrvati još ne mogu da se načude kako je njihova predsednica, Kolinda Grabar Kitarović, dozvolila predsedniku Srbije, Tomislavu Nikoliću, da je, prilikom pozdravljanja, poljubi tri puta, s obzirom da je on, kako piše Index, "notorni četnik, faca i frajer".

Ono što još više boli, piše hrvatski novinar Goran Vojković na "Indexu", je činjenica da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik Srbije uopšte pozvan u Hrvatsku  jer je on "lik koji se nikada nije odrekao titule četničkog vojvode" i "onaj zbog koga je hrvatsko tlo je pre 25 godina krvarilo".

Hrvatima ne smeta to što je Nikolić poljubio Kolindu tri puta, jer to je običaj i u nekim drugim delovima sveta. Smeta im što je ta situacija pokazala "nadmoćnost ofucanog četnika" spram njihove predsednice.

"Predsjednice, time što Nikoliću juče niste zalepili jednu zidarsku nakon onog nasilnog trećeg ljubljenja, pokazuje da ste u međunarodnim poslovima još uvek previše NATO-sekretarica, a premalo hrvatski državni poglavar. Time što juče niste graknuli na agresivni politički seksizam Tomislava Nikolića, pokazali ste kako ste ideološki obojeni, da ne kažemo jeftino levi", piše na "Indexu".

Hrvati kažu i da se"cmakanje pred kamerama" moglo izbeći da je predsednica dočekala goste sa pogačom i solju (što opet podseća pre svega na srpki običaj).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.