Đurić: Priština šalje loš signal pred nastavak dijaloga

Izvor: Kurir, 04.Jan.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština šalje loš signal pred nastavak dijaloga

Odluka privremenih institucija u Prištini da spreče prisustvo predsednika Tomislava Nikolića božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica veoma je negativan signal

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je večeras da je odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da spreče prisustvo predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tomislava Nikolića božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica veoma negativan signal pred zakazani nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

"To je signal da ne postoji rešenost da se postižu obostrano prihvatljiva rešenja", rekao je Đurić u izjavi Tanjugu.

On je ocenio da su "privremene institucije samouprave time poslale poruku netolerancije".

"Manastir Gračanica je baština Unesko-a i EU kroz misiju Euleks ima odgovornost da obezbedi verska prava i sva osnovna ljudska i građnska prava svih ljudi, kao i slobodu kretanja", podsetio je savetnik predsednika Nikolića.

Ovime je, dodao je savetnik predsednika Srbije, demonstrirana i nesposobnost misije Euleks da obavi osnovnu funkciju u zoni svoje odgovornosti i ovaj anticivilizacijski čin ni u kom slučaju ne može doprineti smirivanju u odnosima između dve strane.

"Oni koji stoje iza ovog anticivilizacijskog čina se varaju ako misle da će Srbija zbog ovakvih postupaka biti manje odlučna u borbi za zaštitu svog stanovništva i ostvarivanje svojih legitimih interesa na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Priština šalje loš signal pred nastavak dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić izjavio je večeras da je odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da spreče prisustvo predsednika Tomislava Nikolića božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica veoma negativan signal pred zakazani nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Priština šalje loš signal

Izvor: Akter, 04.Jan.2013

Đurić je izjavio da je odluka Prištine da spreče prisustvo predsednika Nikolića božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica negativan signal za nastavak dijaloga

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.