Direktorat: Izveštaj o falkonu posle kompletne provere

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat: Izveštaj o falkonu posle kompletne provere

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je danas da će nakon kompletne provere imati konačan izveštaj o događaju i problemu na avionu falkon 50, kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić putovao za Rim. Pored provere tehničke ispravnosti vazduhoplova, Direktorat je i u procesu provera svih ostalih parametara i uzimanja izjava posade vazduhoplova o događaju, na osnovu kojih će se utvrditi razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nastanka problema zbog kojeg je po odluci pilota, avion falkon 50 vraćen na Aerodrom Nikola Tesla, navedeno je u saopštenju. Avion, kojim je predsednik Srbije juče ujutro poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana. Kvar se dogodio na motoru vladinog falkona. "Direktorat civilnog vazduhoplovstva je 17. aprila 2015. godine u 9,15 časova primio prijavu događaja koju je podnela Kontrola letenja Srbije i Crne Gore. Po navodima iz prijave događaja došlo je do gašenja jednog od tri motora aviona falkon 50 registrskih oznaka YU-BNA, koji koristi Avio Služba Vlade Srbije",navedeno je u saopštenju. Kako podsećaju u Direktoratu, avion je poleteo iz Beograda ka aerodromu u Rimu koji mu je bio krajnje odredište. "Nakon problema sa motorom vođa vazduhoplova je zatražio od Kontrole letenja Srbije i Crne Gore povratak na Aerodrom Nikola Tesla, što je uobičajeni postupak pri problemu sa motorom, i to mu je omogućeno", navodi se u saopštenju. Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije odmah su po sletanju aviona na Aerodrom Nikola Tesla, u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, izvršili inspekcijski nadzor kako bi se proverila tehnička ispravnost aviona.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izveštaj o "falkonu" nakon kompletne istrage

Izvor: RTS, 19.Apr.2015, 00:02

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je da će nakon kompletne provere imati konačan izveštaj o problemu u vezi sa avinom "Falkon 50", kojim je predsednik Tomislav Nikolić putovao za Rim. . Pored...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.