Podrška Si Đinpinga Nacionalnom savetu za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 14:56

Podrška Si Đinpinga Nacionalnom savetu za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom

Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri i kineski predsednik poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa, navodi se u pismu koji je predsednik Kine Si Đinping uputio predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavu Nikoliću, saopštio je danas taj savet.

Kineski šef države je u pismu zahvalnosti Nikoliću naveo da on poklanja veliku pažnju razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kinesko-srpskih odnosa, da visoko ceni obostrano lično prijateljstvo i podržava Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, navodi se u saopštenju.

U pismu se predsednik Si Đinping zahvaljuje na čestitkama povodom održavanja Trećeg zasedanja 13. Svekineskog narodnog kongresa i na pozitivnoj oceni naporima Kine da do kraja ove godine eliminiše siromaštvo.

Kina će se i dalje pridržavati koncepta razvoja u kojem narod ima ključno mesto, koordinirano će unapređivati poslove prevencije i kontrole epidemije i ekonomskog i socijalnog razvoja i nastojati da ostvari ovogodišnje ciljeve i zadatke ekonomskog i socijalnog razvoja, poručio je Si Đinping u pismu Nikoliću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.