Ministar: Tvrdnje prvo proveriti

Izvor: B92, Tanjug, 30.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Tvrdnje prvo proveriti

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da nije dobro javno govoriti da je šesnaestomesečna beba u komi zbog grešaka lekara.

Milosavljević kaže da se u medijima iznose tvrdnje koje tek treba proveriti. On navodi da će ceo slučaj ispitati nadležna inspekcija. U Domu zdravlja Novi Beograd izvršena je inspekcija, a biće upućena i u Dečju kliniku u Tiršovoj, zbog kasnog otkrivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meningitisa kod šesnaestomesečne bebe.

"Ja ću moći o tome da govorim kad budem imao taj inspekcijski nadzor. Briga za majke i decu, za potomstvo u Srbiji, uvek je bilo na veoma visokom nivou. Svakog dana biste mogli da pišete o nekom od tragičnih slučajeva i da svi budemo potreseni”, kazao je Milosavljević.

"Mi smo otvoreni kao Ministarstvo zdravlja. Ništa ne sme da bude sakriveno od građana Srbije”, rekao je on.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su u toku sve mere predviđene zakonom, a u obe ustanove biće urađen i vanredni stručni nadzor.

Roditelji devojčice tvrde da su je tri puta dovodili u Dom zdravlja na Novom Beogradu, kao i da su postavljene dve pogrešne dijagnoze.

Prve dve lekarke su, prema svedočenju roditelja, i pored visoke temperature, dete poslale kući. Tek je lekarka koja je pregledala dete tokom trećeg dolaska, dala hitan uput za Tiršovu, gde je ustanovljeno da ima meningitis.

Pedijatri iz Tiršove Nevena Maksimović Vunjak i Snežana Rsovac kažu da je šesnaestomesečna N.T. stigla u jako teškom stanju moždane smrti i da ni najsavremenije lečenje ne može da joj pomogne.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministar zdravlja: Proveriti tvrdnje koje se iznose u medijima

Izvor: Blic, 30.Maj.2009

Devojčica priključena na aparate za..održavanje vitalnih funkcija..Četvrto opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu zatražiće sutra od nadležne inspekcije Ministarstva zdravlja izveštaj o slučaju šesnaestomesečne N. T., kojoj se zbog kasnog otkrivanja meningitisa pala u komu – saznaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.