G17 u ponedeljak o ministrima

Izvor: B92, 06.Feb.2011, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 u ponedeljak o ministrima

Predsedništvo G17 će u ponedeljak odlučiti koga će da predloži da bude novi ministar zdravlja umesto Tomice Milosavljevića, piše "Politika".

Lider te stranke Mlađan Dinkić zna ime kandidata, ali ne želi da ga saopšti pre nego što o tome obavesti partijski vrh.

Izvor "Politike" iz G17 je rekao da je planirano da se na toj sednici donese i precizna odluka stranke o rekonstrukciji Vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navodno je već bilo odlučeno da se spoje ministarstva kulture i sporta koje bi vodila Snežana Samardžić-Marković.

U tom slučaju, sadašnjem ministru kulture Nebojši Bradiću bilo bi ponuđeno da bude državni sekretar u novom ministarstvu.

Ipak, Mlađan Dinkić za "Poltiku" kaže da takva odluka još nije doneta.

"U pitanju su ljudi, ne može se o tome odlučivati pre nego što se sa ostalima dogovore principi rekonstrukcije Vlade", kaže on.

Lider G17 kaže da nije dobro da ta stranka prva saopšti stav o rekonstrukciji Vlade, te da bi to trebalo da učine demokrate koje imaju najviše resora u Vladi.

"Rekao sam Borisu Tadiću da bi DS i G17 trebali da rekonstruišu ministarstva koja drže čak i ako socijalisti ne budu pristali da smanjuju broj svojih ministara", kaže Dinkić.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.