Zverev o kontroli u Australiji: Ne testiraju nas

Izvor: B92, 19.Jan.2022, 17:52

Zverev o kontroli u Australiji: Ne testiraju nas

Nemački teniser Aleksandar Zverev govorio je o uslovima na Australijan openu.

Zverev je iznenadio sve rečima da se igrači ne testiraju i da ima mnogo više zaraženi, nego što je poznato.

To je objasnio time da su kontrole slabe i se teniseri više kreću nego prošle godine.

"Jasno je da ove godine u Australiji ima više slučajeva nego prošle godine. Tako je jednostavno. Sada imamo više slobode da izađemo da jedemo, da radimo šta želimo itd. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je normalno da ima više inficiranih. Kada je moj brat stigao ovde imao je koronu. Morao je da bude zatvoren u Sidneju, sada više nema ništa od toga", rekao je Zverev.

Zverev kaže da se on lično ponaša kao u "balonu".

"Mnogi igrači kada su stigli bili su zaraženi. Ne testiraju nas. Da se testira, više pozitivnih bi bilo. Igram turnir ovde i ne želim da idem u restorane, u hotel ili na teniske terene, ne želim da rizikujem ni najmanje. Nalazim se kao u nekoj vrsti mehura za sebe. Želim da uradim ono što je najbolje moguće ovde, a jasno je da bi me zaraza sprečila u tome."

Upitan je i o favoritima na Australijan openu, u izostanku Novaka Đokovića.

"Novak je očigledno bio najbolji, najviše je u Melburnu osvojio titula. Ali pored toga, Danil je osvajao velike turnire poslednjih meseci, jedan je od najboljih igrača na tvrdim podlogama. Osvojio sam Olimpijske igre, još nekoliko turnira i mogu takođe da igram dosta dobro na tvrdim podlogama. Tu je i Cicipas... Iako se tek vraća, verujem da Nadal može da igra fantastičan tenis i ne smemo da ga zaboravimo", zaključio je Zverev.

Zverev se plasirao u treće kolo pobedom nad Džonom Milmanom u tri seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.