Žreb za Ju-Es open: Đoković kreće od Mađara Fučoviča

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2018, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Ju-Es open: Đoković kreće od Mađara Fučoviča

U drugom kolu je moguć susret našeg najboljeg tenisera s Troickim, a u trećem s Đereom.

Posle igara na 54 turnira za grend slem uzastopno, neprekidno od Australija opena 2005, naš as je prošle godine propustio jedan jedini. Nije učestvovao na Ju-Es openu.

Sada mu se vraća kao vimbldonski pobednik i jedini teniser koji je trijumfovao na svih devet turnira iz masters serije. Protivnik u prvom kolu biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mu Marton Fučovič, koji je sa 40. mesta svetske liste jedini mađarski igrač među sto najboljih. Do sada se nisu sastajali.

Ako Đoković opravda ulogu favorita, igraće u drugom kolu s Amerikancem Tenisom Sandgrenom (61. mesto), koji mu je bio prva žrtva ka tronu Vimbldona, ili s Viktorom Troickim (102). Sada naš peti "reket" ove godine ne igra zapaženo.

Moguće je da srpki duel imamo i u trećem kolu ako dotle dogura Laslo Đere (90). U prvom kolu igra protiv Argentinca Leonarda Majera (41). Ukoliko načini iznenađenje, sastaće se s pobednikom meča Francuza Rišara Gaskea (26) i Japanca Juičija Sugite (93).

U toj polovini "kostrura", koju predvodi švajcarski as Rodžer Federer kao drugi nosilac (njegov prvi protivnik je Japanac Jošihito Nišioka), jeste i Filip Krajinović (32). Sastaće se s australijskim teniserom Metjuom Ebdenom (53). Pobednik igra s uspešnijim iz nemačkog duela Filipa Kolšrajbera (33) i Janika Hanfmana (130).

U drugoj polovini žreba, koju predvodi Španac Rafael Nadal, prvoplasirani na listi i branilac trofeja (prvi suparnik mu je zemljak David Ferer), jeste Dušan Lajović (62). Igraće prvo protiv najboljeg bosanskog tenisera Damira Džumhura (24). Pobedi li ga, u drugom poslu bi mogao da ima lakši posao. Sastao bi se ili s Britancem Kameronom Norijem (66) ili s Australijancem Džordanom Tompsonom (108).

U ženskoj konkurenciji Aleksandra Krunić (50), koja je u vrlo lošoj formi, pokušaće da popravi utisak protiv Švajcarkinje Timee Bačinski (751). Druga protivnica bila bi joj Amerikanka Koko Vandevej (23) ili Belgijanka Kirsten Flipkens (48).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.