Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 08:05

Zahvaljujući Đokoviću Srbija na ATP kupu u Sidneju

Najbolji teniser sveta i reprezentacija Srbije zvanično su na spisku igrača za ATP kup, koji će se od 1. januara igrati u Sidneju, potvrdili su organizatori. Učesnici se određuju prema najbolje plasiranim teniserima na svetskoj listi, a Srbija je u grupi A sa selekcijama Norveške, Čilea i Španije.
Informacija o učesnicima koju su organizatori objavili na društvenim mrežama dodatno razjašnjava i dosadašnje dileme o tome hoće li najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teniser sveta učestvovati na Australijan openu, koji sledi posle ATP kupa.

Lista od 16 zemalja učesnika određuje se prema najbolje rangiranom teniseru iz te države, što je potvrda da će Novak Đoković igrati u Australiji, jer da on nije potvrdio učešće, Srbija ne bi ni mogla da učestvuje na ATP kupu.
Očekuje se da će Đoković nakon turnira u Sidneju produžiti za Melburn, na prvi grend slem u sezoni.
Švajcarska nije ispunila uslov da se takmiči jer Rodžer Federer, 16. na ATP listi, neće igrati, a sledeći najbolje rangirani teniser je Sten Vavrinka koji je 82. na svetu.
Srbija će u prvoj fazi igrati protiv Španije, Norveške i Čilea. Norvežane predvodi Kasper Rud, osmi teniser sveta, Čileance Kristijan Garin, koji je 17. na ATP listi, dok će Špancima „prva tabla" biti Roberto Bautista Agut, 19. igrač planete, pošto je Rafael Nadal otkazao nastup.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP uverava: Đoković će predvoditi Srbiju u Australiji

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće na ATP kupu, koji će u januaru biti održan u Sidneju, uveravaju orgaizatori . Te vesti sugerišu da bi srpski teniser vrlo lako mogao da nastupi u Melburnu nedugo potom na prvom grend slemu sezone – Australijen openu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.