Zahvaljujući Đokoviću Srbija na ATP kupu u Sidneju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 10:23

Zahvaljujući Đokoviću Srbija na ATP kupu u Sidneju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i reprezentacija Srbije nalaze sa na zvaničnom spisku učesnika ATP kupa, koji će se početkom januara igrati u Sidneju, potvrdili su organizatori na društvenim mrežama.

Kako se navodi, Srbiju će predvoditi Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.

Reprezentacije učesnici određuju se prema najbolje plasiranim teniserima na svetskoj listi, a reprezentacija Srbije smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u grupu A sa selekcijama Norveške, Čilea i Španije.

Norvežane predvodi Kasper Rud, osmi teniser sveta, Čileance Kristijan Garin, koji je 17. na ATP listi, dok će Špancima "prva tabla" biti Roberto Bautista Agut, 19. igrač planete, pošto je Rafael Nadal otkazao nastup.

Lista od 16 zemalja učesnika se određuje prema najbolje rangiranom teniseru iz te države, što je potvrda da će Đoković igrati u Australiji, jer da on nije potvrdio učešće Srbija ne bi ni mogla da učestvuje na ATP kupu.

Đoković nije želeo da otkrije da li je vakcinisan protiv virusa korona - što je uslov za naslov na Australijan Openu u Melburnu, ali ne i u Sidneju, gde je dovoljan negativan test i dvonedeljni karantin.

Turnir je na programu od 1. do 9. januara, a Srbije je pre dve godine osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobedom nad Španijom u finalu.

Australijan open, gde bi Đoković igrao za svoj jubilarni 10. trofej odnosno rekordni 21 gren slem, igra se od 17. do 30. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.