Neiskustvo i greške kotali Đerea prve pobede u Melburnu

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neiskustvo i greške kotali Đerea prve pobede u Melburnu

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je u prvom kolu Australijan opena od Jevgenija Donskoja iz Rusije, rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 6:1, 7:6 (7-5).

Đere je odigrao meč sa mnogo oscilacija i na kraju su ga koštali promašaji u najvažnijim trenucima, pa nije uspeo da dođe do prvog trijumfa u glavnom žrebu Melburna.

Iako je sporije krenuo i ispustio servis na kraju, uspeo je da se vrati sredinom prvog seta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom u taj brejku i do vođstva od 1-0.

Međutim, od tog trenutka je konstantno bio u zaostatku, uspevao da vrati egal, ali je to u više navrata bilo kratkog daha – Donskoj je igrao bolje kada je to bilo najvažnije i vrlo brzo preokrenuo u setovima.

U drugom je Laslo osvojio tri, u trećem samo jedan gem, da bi tek u četvrtom zaigrao onako kako se od njega očekivalo. Imao je nekoliko šansi da se odlepi, nije uspeo i potom je poražen u taj brejku četvrtog seta.

Razlog poraza neiskusnog srpskog igrača treba tražiti u brejk loptama (iskoristio samo dve od 10), ali i njihovom tajmingu, jer je posle svake obično dozvoljavao Donskoju da ga kazni.

Srbija je tako ostala na dvojici predstavnika u muškom singlu – Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom.

Rus će u sledećoj rundi igraće protiv boljeg iz meča Filip Krajinović – Marko Čekinato.

Lajv blog meča Đere – Donskoj možete pogledati i OVDE.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đere poveo, pa eliminisan od Donskoja u Melburnu

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2019

Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće na Australijan openu već u prvom kolu porazom od Rusa Jevgenija Donskoja 6:7 (5:7), 6:4, 6:1, 7:6 (7:5) Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće na Australijan openu već u prvom kolu porazom od Rusa Jevgenija Donskoja 6:7...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.