III dan: Đoković i Lajović prošli dalje, kraj za Stojanovićevu i Krajinovića

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

III dan: Đoković i Lajović prošli dalje, kraj za Stojanovićevu i Krajinovića

Treći dan AO počeo je porazom Nine Stojanović i pobedom Novaka Đokovića, potom je nastavljen trijumfom Lajovića, a zatvoren je porazom Filipa Krajinovića.

Rivalka našoj jedinoj predstavnici u ženskoj konkurenciji bila je Ruskinja Anastasja Pavljučenkova, trenutno 30. na WTA listi.

Pavljučenkova je relativno lako savladala Stojanovićevu, posle jednog časa i 13 minuta tenisa – 6:1, 7:5.

Opširnije: Srbija ostala bez jedine predstavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Australijan openu

U okviru trećeg meča dana na "Rod Lejver" areni nastupio je Novak Đoković, koji se sastao sa Japancem Tacumom Itom i pobedio ga sa 6:1, 6:4, 6:2.

Branilac titule je odigrao koliko je "morao" i plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, gde će igrati sa još jednim Japancem, Jošihitom Nišiokom.

Opširnije: Đoković ekspresno do trećeg kola

Oko 7 ujutru nastupio je i Dušan Lajović koji je furioznom igrom uspeo da se plasira u treće kolo. Srpski teniser odigrao je sjajan meč i za nešto od manje od dva sata uspeo je da slomi otpor Marka Polmansa – 6:2, 6:4, 6:3.

Duci će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Opširnije: Lajović furioznom igrom do trećeg kola Australijan opena!

Srpski program u Melburnu zatvorili su Filip Krajinović i Rodžer Federer. Očekivao se jači otpor srpskog tenisera, međutim Švajcarac je odigrao dominantno i rutinski u tri seta se plasirao u treće kolo – 6:1, 6:4, 6:1.

Opširnije: Slab otpor – Federer počistio Krajinovića u Melburnu

Mečeve ste mogli da pratite u LIVE BLOGU B92:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.