Stigao prvenac, Lajović šampion turnira u Umagu!

Izvor: B92, 21.Jul.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao prvenac, Lajović šampion turnira u Umagu!

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri.

Teniser iz Stare Pazove je u finalu turnira Serije 250 u Umagu posle 112 minuta igre pobedio 208. tenisera sveta, Mađara Atilu Balaša u dva seta, 7:5, 7:5.

Mađarski teniser je sprečio da vidimo finale srpskih tenisera, pošto je u polufinalu bio bolji od Lasla Đerea, ali Lajović je osvetio prijatelja pobedom u meču za titulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lajović je proletos igrao i u finalu Mastersa u Monte Karlu, tada je poražen od Italijana Fabija Fonjinija, ali sada je konačno sve došlo na svoje mesto.

Posle odličnih igara tokom cele nedelje, uspeo je da dođe do pehara koji će mu doneti 26. mesto na ATP listi, što je skok za deset pozicija u odnosu na ovonedeljnu poziciju.

Uoči susreta, barem na papiru, Dušan je svakako bio favorit, jer je Balaš tek 208. Međutim, ta pozicija je mogla samo da zavara jer je 30-godišnji teniser dobrim igrama zasluženo izborio mesto u finalu.

Znao je Lajović da mu neće biti lako, velika opomena bio je poraz Lasla Đerea, tako da je ušao sa velikim respektom prema protivniku u meč.

U početnih šest gemova bili su prilično izjednačeni, ali onda je mađarski teniser uspeo da načini brejk, povede sa 4:3, potom i sa 5:3.

Činilo se da je Dušan u nevolji, ali bio je smiren, uspeo je prvo da smanji na 4:5 potom i izjednači i dobije i naredna dva gema, time i početni set.

U drugom setu, Lajović je pojačao, uspeo je u četvrtom gemu da iskoristi treću brejk loptu, potom je imao i prednost od 4:1.

Uspeo je Balaš, kog su pratile brojne nedaće sa povredama tokom karijere, da se vrati, izjednači na 4:4, ali je finiš ponovo bio u znaku Lajovića.

Na 6:5 uspeo je bekhend paralelom da dođe do meč lopte, a potom je Balaš pogrešio posle riterna, lopticu je posle udarca Lajovića poslao u mrežu i time je sve bilo gotovo.

Lajović je pao na leđa, uprljao majicu šljakom, ali sve je razumljivo, njegova radost zbog prve titule bila je velika.

Tako će Dušan osim sa novih 250 poena, biti nagrađen i čekom na 90.390 evra.

Sve detalje susreta mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BRAVO DUCI! Lajović osvojio prvi ATP trofej i to pred NASMEJANOM KOLINDOM

Izvor: 011vodič.com, 21.Jul.2019

Foto: S Pasalic / RAS Srbija Naš teniski reprezentativac Dušan Lajović je osvojio prvu ATP titulu u karijeri! On je u finalu nadmetanja u Umagu posle velike borbe uspeo da savlada mađarskog kvalifikanta Atilu Balaža sa 7:5, 7:5 i tako po prvi put došao do trofeja na nadmetanju u organizaciji Asocijacije...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.