Kecmanović lako sa Poljakom, Lajović kroz dramu i pet setova do drugog kola Australijan opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2021, 08:58

Kecmanović lako sa Poljakom, Lajović kroz dramu i pet setova do drugog kola Australijan opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović sjajno je startovao na ovogodišnjem Australijan openu, pošto je u prvom kolu savladao Kamil Majhšak iz Poljske. Kecmanović je odigrao odlično i došao do trijumfa sa 6:2, 6:4, 6:3, posle nešto više od sat i 45 minuta igre.

Miomir je tako prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Ozi opena, u trećem nastupu u glavnom žrebu.

Čilić i Džumhur eliminisani na startu Australijan opena

Hrvatski teniser Marin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čilić i "prvi reket" Bosne i Hercegovine Damir Džumhur eliminisani su na startu Australijan opena.

Čilić je izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova 6:4, 6:2, 7:6 (7:5), dok je Džumhur poražen od Australijanca Džejmsa Dakvorta 6:3, 6:2, 6:4.

Na taj način je ostvario trijumf na jedinom mestu na kojem mu to do sada nije polazilo za rukom, a i u drugoj rundi neće biti bez šansi, pošto će se sastati sa Adrijanom Manarinom.

Francuz je ranije tokom noći bio bolji od Austrijanca Denisa Novaka sa 6:2. 6:4, 7:6 (7-2).

Srpski teniser je sjajno započeo nastup u Melburn parku, pošto je meč otvorio brejkom koji je čuvao do finiša seta. Tada je još jednom oduzeo servis rivalu i došao do prednosti.

U drugom delu igre Majhšak je pružio jači otpor, ali je Kecmanoviću bio dovoljan jedan brejk da ode na 2-0 i tada je bilo jasno da će Miša trijumfovati.

Potvrdio je to brejkom na startu trećeg seta i nešto kasnije dođe do važnog trijufa.

Lajović kroz dramu i pet setova do drugog kola Australijan opena

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijan opena pobedom nad Sergejem Stahovskim. Lajović se mučio tokom većeg dela meča sa Ukrajincem, ali je uspeo da preokrene i dođe do trijumfa rezultatom 5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4.

Duci je tako nastavio sjajan prvi dan za srpske tenisere u Melburnu, pošto su prethodno pobede ostvarili Nina Stojanović i Miomir Kecmanović.

Ipak, nije sve bilo lako u okršaju sa veteranom iz Ukrajine - u prvom gemu je propustio brejk šanse, pa sredinom seta, što je Stahovski kaznio i iskoristio prvi pad koncentracije kod Lajovića.

U 12. gemu je srpski reprezentativac dozvolio rivalu da mu oduzme servis i ujedno povede 0-1 u setovima.

Tada se trgnuo, drugi deo igre počeo serijom 5:1 i bilo je jasno da će izjednačiti, pa ga nije omelo i što je u finišu seta ispustio jedan brejk.

Možda je to bila i dobra opomena jer je treći započeo tako što je oduzeo servis Stahovskom i preuzeo potpunu kontrolu. Rezultat je bio na njegovoj strani, dobro je igrao i novim brejk obezbedio vođstvo od 2-1.

Međutim, kada se očekivalo da je "momentum" potpuno na njegovoj strani i da treba samo da "nokautira" uzdrmanog protivnika - dogodilo se potpuno suprotno. Ispraznio se i prepustio konce igre 200. igraču na ATP rang-listi, koji je gradio vođstvo.

Lajović je vratio jedan brejk, ali je potom ponovo popustio i Stahovski je izborio peti, odlučujući set.

Malo je nedostajalo da tada kola potpuno krenu nizbrdo, ali je odbio nalet rivala i nekako uveo meč u nešto mirniji period. Pet šansi je propustio, pre nego što je zadao konačni udarac i posao završio posle više od tri sata i 20 minuta igre.

Na taj način je obezbedio meč sa Aleksanderom Bublikom, koji je u četiri seta eliminisao Aljaža Bedenea.

Priliku da upotpuni slavlje Srba ima Novak Đoković, koji pohod ka devetoj tituli počinje od Žeremija Šardija iz Francuske.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 80 miliona australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.