Deveti dan Olimpijskih igara: Košarkašice u četvrtfinalu, fantastična Španović u finalu, Nina ostala bez bronze, poraz stonotenisera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2021, 00:06

Deveti dan Olimpijskih igara: Košarkašice u četvrtfinalu, fantastična Španović u finalu, Nina ostala bez bronze, poraz stonotenisera

Ivana Španović sjajnim skokom u drugoj seriji izborila mesto u finalu. Bokserka Nina Radovanović zaustavljena u četvrtfinalu. Stonoteniseri poraženi od Brazila posle velike borbe i drame 3-2. Košarkašice nadigrale Korejke sa 65:61 i palsirale se u četvrtfinale.

21.10 - Podela zlatne medalje prvi put posle 1912. godine

U finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama, Tokio je danas dobio dva pobednika, pošto su Mutaz Eša Baršim iz Katara i Ðanmarko Tamberi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Italije podelili zlatnu medalju, što se na Olimpijskim igrama nije desilo u atletskim disciplinama od Stokholma 1912. godine.

20.40 - Beloruskinja Timanovska želi da zatraži azil

Beloruska atletičarka Kristina Timanovska, koja je trebalo da se vrati kući sa Olimpijskih igara odlukom trenera nacionalnog tima, želi da zatraži azil, objavio je večeras medij "Sport Hoči", citirajući predstavnike organizacija za ljudska prava.

16.22 - Maljković: Sad da se skupimo i "izginemo" za svoju zemlju

Mnogo smo loše odigrale, mnogo loše, bez fokusa i glave, već treću utakmicu zaredom i sada je tema skupiti se i "izginuti" za svoju zemlju. Bez ikakvih fraza, ili jesi ili nisi, rekla je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

16.17 - Rohas svetskim rekordom do zlata na OI u troskoku

Venecuelanka Julimar Rohas je osvojila je danas zlatnu medalju u troskoku.

16.05 - Košarkašice preživele Koreju za četvrtfinale

Košarakašice Srbije pobedile su danas Koreju 65:61 u poslednjem meču grupne faze i plasirale se u četvrtfinale Olimpijski igara u Tokiju.

15.29 - Džejkobs osvojio zlato na 100 metara

Italijan Lamont Marsel Džejkobs osvojio je zlatnu medalju u trci na 100 metara.

14.20 -  U četvrtfinalu košarkaškog turnira sastaju se:

Francuska - Italija,  Slovenija - Nemačka,  Španija - Amerika,   Australija - Argentina

13.37 - Novaković: Jedva čekam da počne takmičenje

Srpska kakajašica Milica Novaković kaze da jedva čeka nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Takmičenje u kajaku sprint u Tokiju počinje sutra.

13.03 - Slovenija srušila i Španiju za prvo mesto u grupi, Argentina bolja od Japana

Košarkaši Slovenije savladali su Španiju sa 95:87 u meču trećeg kola Grupe C i sa prve pozicije idu u četvrtfinale. Furija je morala da se zadovolji sa drugim mestom.

12.57 - Čehinjama zlato u dublu

Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova osvojile su zlato u ženskom dublu na Olimpijskim igrama u Tokiju. One su u finalu savladale Švajcarkinje Belindu Benčić i Viktoriju Golubić koje su se zadovoljile srebrom.

12.08 - Stonoteniseri Srbije posle velike borbe poraženi od Brazila

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu eliminisana je na startu olimpijskog turnira u Tokiju, pošto je danas posle velike borbe poražena od Brazila 3:2. U petom, odlučujućem meču, Dimitrije Levajac izgubio je od znatno iskusnijer Vitora Išija 3:0 (11:6, 11:6, 14:12).

11.59 - Zverev osvojio zlatnu medalju, Čehinjama zlato u dublu

Nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Karena Hačanova sa 2:0 - 6:3, 6:1.

08.04 - Radovanović: Veliko iskustvo, obećavam medalju u Parizu

Na kraju sam zadovoljna, samo učešće na Olimpijskim igrama je privilegija za našu državu, gde je ženski boks u povoju, a to što sam stigla do četvrtfinala znači da mogu da obećam da će Srbija imati medalju u Parizu, izjavila je srpska bokserka Nina Radovanović.

05.16 - Ivana Španović: Ovo je bilo sa zadrškom, najbolje čuvamo za finale

Srpska atletičarka sijala od sreće posle skoka od sedam metara u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama. "Prvobitan utisak je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Bila je baš prevelika pauza... U svakom slučaju ostali smo dosledni našem planu. Ovo potvrđuje da sam spremna na nivou na kome smo mislili da ću biti. I ovo je bilo sa velikom zadrškom, jer sam u prvoj seriji napravila prestup. Tako da je onda bilo bitno samo da napravim skok preko 6.75 metara. Ostaje sada da podignem dodatno raspoloženje i formu...“.

04.44 - Poraz hrabre Nine Radovanović - Srbija ostala bez bronze u boksu

Srpska bokserka Nina Radovanović u četvrtfinalu kategorija između 48 i 51 kilograma izgubila je od Sijao Ven Huang iz Kineskog Tajpeha.

03.24 - Ivanin skok od 7 metara za finale!

Sjajan skok u drugom seriji naše Ivane od tačno sedam metara! Najbolji skok do sada u kvalifikacijama Španovićeva je već izborila mesto u finalu.

03.05 - Španovićeva prestupila u prvom skoku

Španović, pretendent za jednu od medalja, startovala je od 2.50 takmičenje u kvalifikacijama u skoku u dalj.

02.30 - Košarkašice protiv Koreje za plasman u četvrtfinale OI

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14 sati po našem vremenu igraće poslednju utakmicu grupne faze turnira na Olimpijskim igrama protiv Koreje.

Kina, Japan i SAD predvode osvajače medalja na Olimpijskim igrama

Posle osmog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju, situacija na vrhu tabele osvajača medalja nije se menjala. Kina se izjednačila po ukupnom broju sa SAD, a lider je u kategoriji zlatnih odličja. Slede Japan, SAD i Ruski Olimpijski komitet. Novi Zeland je preuzeo desetu poziciju od Nemačke.

Kina je za osam dana na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila impresivnih 46 medalja. Od 46, čak 21 je zlatna, 13 je srebrnih, a 12 bronzanih.

Na drugom mestu na listi osvajača medalja nalazi se domaća selekcija Japana. Japanci imaju 30 medalja, što je 16 manje od trećeplasiranih SAD, ali su na drugom mestu zahvaljujući 17 zlatnih odličja, što je jedno više od Amerike.

SAD osvojile su ukupno 46 medalja na ovogodišnjim OI, koliko i Kina. Amerikanci imaju 16 zlatnih, 17 srebrnih i 13 bronzanih.

Četvrto mesto pripada Ruskom olimpijskom komitetu. Ruski sportisti su takođe osvojili dvocifren broj svih medalja, pa tako imaju 11 zlatnih, 15 srebrnih i 11 bronzanih.

Selekcija Srbije nažalost je ostala na kvoti od četiri medalje, po jednoj zlatnoj i srebrnoj i dve bronzane. Srbija tako zauzima 28. mesto na listi osvajača medalja.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.