Poraz Đerea na startu Australijan opena, kiša odložila mečeve Krajinovića i Lajovića za sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Đerea na startu Australijan opena, kiša odložila mečeve Krajinovića i Lajovića za sutra

Mečevi srpskih tenisera Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića u prvom kolu Australijan Openu, koji su prekinuti zbog kiše, odloženi su za sutra, saopštili su organizatori.

Susret Lajovića i Kajla Edmunda prekinut je pri vođstvu Britanca od 5:2 u prvom setu, dok je susret Krajinovića sa Francuzom Kventanom Alijem prekinut u taj-brejku prvog seta pri rezultatu 3:3.

Lajović i Edmund igraće drugi meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na terenu broj 15, dok je duel Alija i Krajinovića takođe drugi na terenu 22.

Laslo Đere završio je ranije danas nastup na Australijan Openu, pošto je u prvom kolu poražen od Japanca Jošihita Nišioke 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-1).

Nišioka, koji je 71. na listi za dva sat i 57 minuta igre bio je bolji od Đerea, a 40. teniser sveta ni u trećem nastupu u Melburnu nije uspeo da zabeleži trijumf.

Rival Nišioke u drugoj rundi biće bolji iz meča Danijel Evans - Mekenzi Mekdonald.

Branilac titule i sedmostruki osvajač AO Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Australijan openu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa 7:6 (7-5), 6:2, 2:6, 6:1.

Sedmostruki šampion Melburna posle borbe u četiri seta i dva sata i 19 minuta igre, izborio je drugu rundu, gde će mu naredni rival biti bolji iz duela Tacuma Ito-Prajneš Gunesvaran.

U naredne dve nedelje 128 tenisera i isto toliko teniserki boriće se za prestižnu titulu u pojedinačnoj konkurenciji i bogate novčane nagrade.

U konkurenciji muških i ženskih parova nastupiće po 64 para, dok se za titulu u konkurenciji mešovitih parova bori 32 para.

Turnir je prvi put održan 1905. godine u Melburnu. Od osnivanja do 1927. godine nosio je naziv Prvenstvo Australazije, a te godine naziv je promenjen u Prvenstvo Australije. Današnje ime dobio je 1969. godine.

Tada je postao otvoreno prvenstvo, na kom su mogli da igraju i amateri i profesionalci, uključivši se u "Open eru", započetu godinu dana ranije.

Od osnivanja do 1988. godine turnir se igrao na travi, a od tada na tvrdoj podlozi. Te godine je takođe premešten sa Kujang stadiona u Melburn park, gde se i danas održava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.