Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 07:07

Tri sata paklenog tenisa, Zverev zakazao Nemačkoj dvoboj sa Srbijom posle ruskog ruleta sa Šapovalovim

Publika u Melburnu mogla je da uživa u fantastičnom meču

Kakav tenis – strašan tenis! I trajao je bezmalo tri sata. Publika u Melburnu može da bude prezadovoljna onim što je mogla da vidi u ruskom ruletu Saše Zvereva i Denisa Šapovalova gde je reprezentativac Nemačke overio drugu pobedu u grupi uz 2:1 u setovima (6(5):7, 6:3, 7:6 (4)).

To znači da će Srbija upravo s Nemačkom u noći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << između srede i četvrtka igrati za polufinale ATP kupa! Nije Kanada imala mnogo sreće kada je zapala u grupu sa braniocem prošlogodišnje titule Srbijom i opasnim takmacom Nemačkom, a pogotovo Denis Šapovalov koji je posle dve vrlo dobre partije u Melburnu ostao bez pobede. Razliku je napravilo to što Šapovalov nije uspeo da iskoristi nijednu od četiri brejk šanse, dok je Saša Zverev taj jedan brejk iz devet pokušaja pretvorio u veliku pobedu.

Zverev je večeras odneo pobedu na pomalo atipičan način – uzastopnim asovima. Ukupno ih je imao 15 na meču, što je odličan učinak za nekog ko generalno ima problema sa servisom. Uspeo je da drži ovaj segment igre pod kontrolom i dobije tesan i napet okršaj protiv Šapovalova. Da se Zverev zaista muči sa servisom najbolje se videlo u prvom setu, ali i pored toga nije bilo brejka do kraja, a Šapovalov je na konto mini-brejka uspeo da dobije prvi set sa 7:5 u taj-brejku.

Aktuelni vicešampion US Opena i prvi igrač Nemačke uspeo je da zaigra mnogo bolje, a pre svega sa daleko više fokusa u nastavku i drugi set dobije gotovo rutinski. Presudan je bio četvrti gem, kada je Zverev uhvatio protivnika na spavanju i već iz prvog pokušaja uspeo da povede sa 3:1. Do kraja seta nije više bilo brejkova, mada je Šapovalov svim silama pokušao da slomi rivala u sedmom gemu, ali posle dve brejk šanse pala mu je koncentracija što je Zverev okrenuo u svoju korist. Poveo je sa 5:2, a onda lagano priveo ovaj deo igre kraju.

U trećem i odlučujućem setu Zverev je imao više od četiri šanse da uze servis Kanađaninu, ali je pucao pod pritiskom i padao svaki put. Ipak, malo pre isteka tri puna sata igre, Šapovalov je dozvolio rivalu dva mini-brejka iako je poveo sa 2:0, a Zverev takav poklon nije mogao da ispusti.

Što se duela Srbije i Nemačke tiče, na teren će prvo Dušan Lajović protiv Jan Lenarda Štrufa oko ponoći, dok će odmah posle tog meča Novak Đoković odmeriti snage protiv Saše Zvereva.

ATP kup - Melburn

Nemačka - Kanada 2:0

Štruf - Raonić 2:0 (7:6 (4), 7:6 (2))

Zverev - Šapovalov 2:1 (6(5):7, 6:3, 7:6 (4))

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.