Teniserke Spartaka bez premca u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniserke Spartaka bez premca u Srbiji

Mlade teniserke subotičkog Spartaka napravile su veliki podvig. Nakon što su osvojile juniorsko prvenstvo Srbije, ista ekipa postala je šampion i u seniorkoj konkurenciji. Isti podvig u Spartaku očekuju i ovog vikenda, kada će takođe biti domaćini i seniorskog prvenstva zemlje u muškoj konkurenciji.

Sa svojih sedamnaest, odnosno četrnaest godina, Vanja Vidanović i Lola Radivojević prvakinje su Srbije u tenisu u ekipnoj konkurenciji. Ova titula još više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobija na značaju ako se zna da su Vanja, Lola i njihove koleginice još uvek juniorke.

"Uticaj publike i okoline mi je stvorio tremu i pritisak pa sam malo uplašeno ušla u meč, ali tokom meča sam bila sve opuštenija i na kraju sam dosta ubedljivo završila", kaže Vanja.

"Puno znači i za klub i za nas zato što motiviše mlađu decu da i oni treniraju i da ostvare ovakav rezultat", dodaje Lola.

Spartak je do titule došao pobedom protiv ekipe TAŽ iz Niša, a prethodno im je meč predao sastav Haron iz Beograda.



"Ipak je bolje u finalni meč ući sa jednim mečem pre toga, mislim da smo i u tom meču bili blagi favoriti, mislim da bi rešili u svoju korist", ističe trener Ladislav Demeter.

Još jednom podvigu i objedinjenoj juniorskoj i seniorskoj tituli u Spartaku se nadaju i u muškoj konkurenciji.

"Mi očekujemo finale sa Crvenom Zvezdom, pa kom obojci, kom opanci", očekuje predsednik TK Spartak Milan Vučković.

Prvenstvo Srbije za seniore na programu je predstojećeg vikenda, takođe na terenima Spartaka u Subotici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.