Teniserka iz Blaca osvojila ITF titulu i približila se ulasku u 100 najboljih juniorki sveta

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 17:11

Teniserka iz Blaca osvojila ITF titulu i približila se ulasku u 100 najboljih juniorki sveta

Na ITF turniru u Alanji teniserka iz Blaca Lola Radivojević osvojila je duplu krunu. Na ITF listi je sada i u singlu i u dublu 133. juniorka sveta, što su joj i najbolje pozicije u karijeri, a uz to je pretekla Tijanu Sretenović i postala najbolje plasirana srpska juniorka na svetu.

Ove pozicije na ITF listi dodatno dobijaju na značaju kada se uzme u obzir da je Radivojevićevoj tek 15 godina, a da je konkurencija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << juniorki do 18 godina.

Zanimljivo je da je na turniru u Alanji najviše namučila koleginica sa kojom je u dublu osvojila titulu - Ruskinja Katarina Miklakova. Dve teniserke su se u singlu sastale u polufinalu i to je bio jedini meč na ovom turniru na kome je Radivojevićeva izgubila set - Ruskinja je povela sa 1:0. Ipak, Blačanka je u drugom izjednačila i na kraju obezbedila plasman u finale slavljem u poslednjem setu sa 7:5.

I u prva tri meča na ovom turniru savladala je Ruskinje, a u finalu je sačekala Turkinja Melisa Erčan, koju je Srpkinja savladala sa 6:4, 6:2.

U dublu je srpsko-ruski par mnogo teže stigao do trofeja, pošto su i u četvrtfinalu i u finalu bile primorane da igraju taj-brejk.

Radivojevićeva će nastaviti da se nadmeće u Turskoj, pošto je prijavljena za još jedan ITF turnir koji se igra u Istanbulu.

Inače, 15-godišnja teniserka iz Blaca je državna šampionka, nekadašnja članica Jastrepca iz Blaca i niške Teniske akademije Živković, a sada Teniskog kluba Novak. Ovo joj je bila treća ITF titula, a zanimljivo je da je sve tri osvojila na šljaci, iako više voli da igra na tvrdoj podlozi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.